Etelän mies huollattaa autonsa toisin kuin Lapin poika - Autot - Ilta-Sanomat

Etelän mies huollattaa autonsa toisin kuin Lapin poika

Korjaamotutkimus kertoo, että kansalaiset huollattavat autojaan eri tavalla eri puolilla Suomea.

Huoltoinnokkuudessa on alueellisia eroja.

1.2.2018 12:43

Autohuoltojen kilpailuttamiseen erikoistunut AutoJerry on seulonut autonomistajille välittämiään huoltotarjouksia kahdeksassa kaupungissa eri puolilla Suomea ja huomannut, että laajimpia huoltoja ajokkeihinsa teettävät Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa asuvat autoilijat.

Toisaalta niitä autoilijoita, jotka tyytyvät pelkkään öljynvaihtoon, on eniten Rovaniemellä ja Oulussa.

Samaan aikaan AutoJerry on koonnut tilaston, joka kuvaa autokannan keskimääräistä rekisteröintivuotta kyseisissä kaupungeissa. Niitä tutkimalla se on todennut, että ajoneuvojen ikä ja keskimääräiset ajokilometrit selittävät osaltaan sen, että jotkut teettävät kärryihinsä isompia huoltoja kuin toiset.

Eniten ajokilometrejä kertyy Oulussa: keskimäärin 21 000 kilometriä vuodessa. Kakkosena tulee Rovaniemi. Kumpikin kaupunki erottuu joukosta myös siinä mielessä, että niiden autokanta on vanhempaa kuin verrokkikaupungeissa.

Vähiten ajokilometrejä ajetaan Turussa: 16 000 kilometriä vuodessa.

Kaiken tämän perusteella AutoJerry päättelee, että vanhemman kaluston omistajat eivät koe tarpeelliseksi teettää kattavaa huoltoa vaan pitäytyvät pakollisissa toimissa eli vain vaihdattavat moottoriöljyn ja suodattimen.

”Voi myös olla, että laajat määräaikaishuollot mielletään autoilijoiden keskuudessa tarpeelliseksi lähinnä uudempiin ja vähemmän ajettuihin autoihin”, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?