Veho kastaa liikkuvuuspalvelunsa uudelleen – auto päiväksi tai jopa vuodeksi - Autot - Ilta-Sanomat

Veho kastaa liikkuvuuspalvelunsa uudelleen – auto päiväksi tai jopa vuodeksi

Veho laajentaa liikkuvuuspalvelujaan ja antaa niille uuden markkinointinimen maaliskuussa.

Veho Gon asiakkaalla on käytössään maahantuojan kaluston lisäksi koko autovuokraamoketju Sixtin arsenaali.­

31.1.2018 10:31

Vehon liikkuvuuspalvelut kulkevat nykyään nimellä VaaS. Se tulee sanoista Veho as a Service, joka on ilmiselvä muunnelma yleisestä MaaS- eli Mobility as a Service -nimisestä konseptista. MaaSin tarkoituksena on yhdistää erilaiset liikenteeseen liittyvät palvelut kuluttajan kannalta mahdollisimman helpoksi ja edulliseksi kokonaisuudeksi.

– Olemme hakeneet oppia VaaS-palveluista parin vuoden ajan, ja nyt olemme valmiita ottamaan askeleen eteenpäin. Tulemme uusilla, Veho Go -nimisillä liikkuvuuspalveluilla esiin maaliskuussa, Vehon Mercedes-Benz-henkilöautojen johtaja Petri Aarnio sanoo.

Vastaavanlaisia liikkuvuuspalveluja tarjoaa moni muukin toimija. Esimerkiksi OP Ryhmän uusin tuote tunnetaan nimellä OP Kausiauto.

Liikkuvuuspalvelut perustuvat sopimuksiin, joissa asiakkaat kuittaavat auton käyttöönsä määräajaksi ennalta sovittuun hintaan.

Vehon sopimus voi olla päivädiili, joka oikeuttaa asiakkaan käyttämään autoa kuukauden aikana 3–12 päivän ajan. Jos kyseessä on esimerkiksi A-sarjan Mercedes-Benz, hinta on käyttöpäivien määrästä riippuen 190:sta reiluun 600 euroon kuussa.

 Asiakas voi kuitata auton käyttöönsä ilman käsirahaa kolmeksi vuodeksi.

Kuukausisopimuksessa auto on koko ajan asiakkaan käytössä. Silloin A-sarjan Mercedeksen kuukausihinta on noin 800 euroa. Kuukausidiilissä on myös erilaisia joustoelementtejä. A-sarjalainen voidaan esimerkiksi vaihtaa väliaikaisesti pakettiautoon.

Vuosidiilissä palvelujen ja hintojen haitari levenee entisestään. Asiakas voi kuitata auton käyttöönsä ilman käsirahaa kolmeksi vuodeksi ja sisällyttää sopimukseen liudan oheispalveluja huolloista, sijaisautoista ja vakuutuksista lähtien. Esimerkkihinta voisi olla noin 550 euroa kuussa.

Ensi kesänä järjestelmä kehittyy Aarnion mukaan niin, että siihen voidaan kytkeä tuntikohtaisia sopimuksia.

– Ne vain eivät ole vielä taloudellisesti järkeviä. Luulen, että alamme tarjota tuntisopimuksia aikaisintaan vuonna 2019.

Aarnio sanoo, että Veho Go -tyyppinen liikkuvuuspalvelu eroaa perinteisestä autonvuokrauksesta lähinnä joustavuutensa ja osittain hintojensakin ansiosta.

– Joustavuutta edustaa esimerkiksi sarjalippu, joka oikeuttaa seitsemään vuokraukseen kuukauden aikana. Ja ainakin pidempiaikaisissa sopimuksissa liikkumispalvelu on normaalia autonvuokrausta edullisempaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?