Autot

IS Portugalissa: BMW haastaa Volvon pienimmän SUV-mallin – oletko kuullut tästä korimallista?

Julkaistu:

Ensitutustuminen
BMW haastaa X2:llaan Volvon uuden, pienimmän SUV-mallin – mutta X2 ei olekaan SUV!
BMW:n X2-malli liittyy kompaktien premium-SUVien muodikkaaseen ryhmään. X2 ei kuitenkaan ole SUV, vaan SAV.

SUVit, CUVit ja SAVit sekoittuvat lahjakkaasti silloin, kun autovalmistajat pyrkivät etsimään alati erilaistuvia mahdollisuuksia ostajien houkuttelemiseksi. Hyväksi esimerkiksi sopii edellä mainituista ajankohtaisin, SAV. Lyhenne tulee sanoista Sports Activity Vehicle, ja sen voisi kääntää suomeksi suunnilleen ”urheilulliseksi aktiiviautoksi”.

Tämän autotyypin väittää luoneensa BMW vuonna 2009, kun sen X6-malli esiteltiin.

Nyt BMW täydentää tätä urheilullisuutta korostava SAV-ryhmäänsä, johon myös X4 kuuluu, pienemmän kokoluokan BMW X2:n liittyessä palettiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Painotukset uutuuden luonnehdinnassa ovat sanoissa urbaani, nuorekas, aktiivinen ja sporttinen. No, onhan sellainen elämäntapa nykyisin yhä yleisempi, tavoitellumpikin. Pienemmän auton ollessa kyseessä on myös hintaa perustellusti helpompi odottaa alemmaksi.


Siitä huolimatta X2:n alkaen-hinnat pomppaavat 50 000 euron yläpuolelle auton lanseerausvaiheessa, joka on Suomessa maaliskuussa.

Edullisempia, osin kolmesylinterisen moottorin vauhdittamia, etuvetoisiakin versioita on luvassa myöhemmin.

Luvassa on siis dynaamista liitoa ruokkiva uutuus. X2 on pienehkö auto, pituudeltaan alle 4,4-metrinen. Tämä kokoluokka on ollut jo pitkään Euroopassa etenkin SUV/CUV/SAV-ryhmässä se nopeimmin myynnillisesti kasvava. Nyt premium-valmistajatkin ovat kunnolla heränneet sen täyttämiseen.

BMW X2 on himpun toista uunituoretta, urbaania monikäyttöautoa, Volvo XC40:tä pienempi. Mittaerot ovat kuitenkin niin pieniä, että käytännössä autot ovat kooltaan yhteneväiset. Eniten merkitsevää eroa syntyy korkeudessa, yli 13 senttiä. Niinpä X2 vaikuttaakin XC40-malliin verrattuna selkeästi solakammalta. X2 tavoittelee lisäksi coupémaisia linjoja, joiden tavoittamisesta jokainen voi olla omaa mieltään.

Lisää uudesta BMW X2:sta ja varsinaisista ensitestitunnelmista tien päällä voit lukea Ilta-Sanomien ensi viikon perjantain paperiversiosta.

Ota kantaa

Kumpi kiinnostaa enemmän, BMW X2 vai Volvo XC40?

X2 59% XC40 41%
Ääniä yhteensä 3510

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt