Porilaisen uusi auto tööttäili itsestään ja nyki – Yle: Huollon mukaan minun pitäisi opettaa vaihdelaatikkoa toimimaan

Porilaismies luuli ostaneensa saksalaisen laatuauton. Uutena ostettu yksilö osoittautui melkoiseksi maanantaikappaleeksi.

Yleisradion uutisessa ei kerrota automerkin nimeä.

30.1.2018 6:58

Mies osti saksalaisen auton uutena viime vuoden joulukuussa, mutta jo ensikilometrien jälkeen kauppa alkoi kaduttaa. Jo matkalla autokaupasta kotiin mies huomasi, että automaattivaihteisto nyki erikoisesti. Sitten ikkunat alkoivat aukeilla omapäisesti, ilmastointi ei totellut säätöjä, bensamittari näytti ihan omiaan ja auto tööttäili arvaamatta.

Huoltoliikkeessä autolle ei osattu tehdä mitään. ”koska automalli on niin uusi, ettei päivityksiä ole vielä saatavilla, auton omistaja Sami Nieminen kertoi Yleisradiolle.

Maahantuoja ohjeisti Niemisen viemään auto ostoliikkeen huoltoon. Huollossa kuitenkin kerrottiin, ettei autolle voida tehdä mitään.

Kuljettajan pitäisi kuulemma itse opettaa autoaan, Yleisradion jutussa todetaan.

– Minun olisi pitänyt lähteä pikatielle ajelemaan manuaalipuolen vaihteilla ja opettaa vaihdelaatikkoa toimimaan eri kierrosluvuilla. Olisi varmaan pitänyt myös silitellä konepeltiä ja jutella sille autolle, Nieminen tuhahtaa.

Useiden huoltokäyntien jälkeen Niemisille tarjottiin mahdollisuutta vaihtaa oma autonsa huollon aikana käytössä olleeseen, paremmin varusteltuun sijaisautoon.

Siihen Nieminen on ollut tyytyväinen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?