Autot

Jaguarin uudesta katumaasturista odotetaan myyntiveturia

Julkaistu:

Ensitutustuminen
Jaguarin maahantuoja uskoo, että sen uusi katumaasturimalli voi lisätä jopa puolella merkin kokonaismyyntiä Suomessa.
Kyseessä on E-Pacen nimellä kulkeva SUV, josta Inchcape Motors Finland on jo saanut ensimmäiset asiakkaille kaupattavat mallikappaleet Suomeen.

Maahantuoja laskee, että tänä vuonna Suomessa myydään noin 150 E-Pacea. Kun Jaguarin kaikkia malleja on myyty Suomessa yhteensä 300 kappaleen verran vuodessa, E-Pacen oletetaan hinaavan kokonaisvolyymiä 50 prosenttia ylöspäin.

Myyntiodotuksia perustellaan ennen muuta sillä, että E-Pace on pienempi ja selvästi halvempi kuin esimerkiksi Jaguarin toinen SUV-malli F-Pace. Kaikista kuudesta Suomeen tuotavasta Jaguar-mallista E-Pace on ainoa, jonka hinta lähtee alle 40 000 eurosta.


Edullisin E-Pacen versio maksa 37 895 eurossa. Silloin auto on etuvetoinen, ja siinä on kaksilitrainen 150 hevosvoiman dieselmoottori ja manuaalivaihteisto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

E-Paceen on saatavilla myös kaksi tehokkaampaa dieselmoottoria ja kaksi erilaista bensiinikonetta sekä 9-portainen automaattivaihteisto ja, halvinta mallia lukuun ottamatta, neliveto. Olettaa sopii, että Suomessa parhaiten kaupaksi käy 150-hevosvoimainen, automaattivaihteistolla varustettu nelivetodiesel.

Jaguar kehuu E-Pacea massasta erottuvaksi sporttipakkaukseksi. Kieltämättä: jo ensimmäisten ajokilometrien jälkeen tuntuu, että E-Pacessa on jotakin samaa kuin Jaguarin asvalttitykissä F-Typessä. Mielikuvaa ei ainakaan vähennä se, että ohjaamo henkii F-Typen tunnelmaa vaihdekeppiä myöten.

Ajotuntumasta ja muusta E-Paceen liittyvästä on luvassa ensitestikokemukset perjantain painetussa Ilta-Sanomissa.