Autot

Nissanin sähköpakuun roimasti lisää toimintamatkaa – Suomeen kesällä

Julkaistu:

Nissan
Nissan tuo kevään aikana Eurooppaan päivitetyn e-NV200-pakettiauton.
Nissan esittelee kevään aikana Euroopassa päivitetyn e-NV200-version, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on peräti 60 prosenttia entistä pidempi uuden 40 kWh:n akun ansiosta. Auton toimintamatka yhdellä latauksella on yli sata kilometriä pidempi kuin aikaisemman sukupolven 24 kWh:n akulla.

Kasvaneesta kapasiteetista huolimatta akun fyysinen koko ei ole kasvanut, vaan sen energiatiheyttä on saatu kasvatettua.

Pidentynyt toimintamatka kattaa tyypillisten jakeluyritysten päivittäiset ajotarpeet nyt paremmin, ja mahdollistaa siten täysin sähkökäyttöisen lähijakelun yhä useammassa tapauksessa. e-NV200:n akku on sama kuin uudessa Nissan Leafissa.

Auton kuormakapasiteetti on pysynyt samana pidemmästä toimintamatkasta huolimatta, ja yksivaihteiseen voimansiirtoon siirtyminen tekee ajamisesta entistäkin helpompaa.


Alun perin vuonna 2014 lanseeratun Nissan e-NV200:n myynti on ylittänyt Euroopassa 15000 auton rajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nissan e-NV200 auttaa vähentämään ammattiliikenteen tuottamia CO2-päästöjä. Maailman johtavana sähköautojen valmistajana Nissan on sitoutunut auttamaan yrityksiä ja kuluttajia kestävämmän tulevaisuuden luomisessa. Nissan e-NV200 on avainasemassa tässä suhteessa, toteaa Nissan Europen sähköauto-osaston johtaja Gareth Dunsmore Ilta-Sanomille.

Pakettiautoversiona kuormatilaa on 4,2 kuutiometriä, joten kyytiin mahtuu kaksi EUR-standardilavaa tai rahtia 701 kilon painosta.

Tila-autoversio e-NV200 Evalia on tällä hetkellä puolestaan ainoa täysin sähkökäyttöinen seitsemänpaikkainen tila-auto Euroopan markkinoilla.

Auton hinnat varmistuvat lähiaikoina. Toimitukset alkavat Suomessa tulevan kesän aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt