Saksalainen autoikoni uudistuu täysin - Autot - Ilta-Sanomat

Saksalainen autoikoni uudistuu täysin

Klassikkomallin nykyinen, seitsemättä sukupolvea edustava versio on vuodelta 2012.

Julkaistu: 24.1.2018 7:02

Volkswagen Golf uudistuu enemmän kuin kertaakaan 44 vuotta jatkuneen historiansa aikana.

VW-konsernin johto on järjestänyt alihankkijoilleen Supplier Summit -nimisen seminaarin ja ilmoittanut sen 180-päiselle osanottajajoukolle, että seuraavan sukupolven Volkswagen Golf tulee tuotantoon vajaan puolentoista vuoden kuluttua, kesäkuussa 2019.

Golfit valmistetaan jatkossakin VW:n päätehtaalla Wolfsburgissa tunnin ajomatkan päässä Hannoverista itään. Wolfsburgin laitos on lajissaan Euroopan suurin. Nykyään se suoltaa pelkästään Golf-perheen autoja yli 2 000 kappaletta päivässä.

Kupla-Volkkarin korvaajaksi kehitetty Golf tuli markkinoille vuonna 1974. Tähän mennessä sitä on myyty 35 miljoonaa kappaletta 108 maahan.

Uusi, vielä suunnittelupöydällä oleva versio edustaa kahdeksatta sukupolvea. VW käyttää sen kehittelyyn 1,8 miljardia euroa.

Golfin sanotaan uudistuvan enemmän kuin kertaakaan tähänastisen historiansa aikana. Vaikka se rakennetaankin nykyisen mallin alustalle ja vaikka siinä käytetään monia tuttuja moottorimalleja, se ympätään täyteen viimeistä huutoa olevaa tekniikkaa, muun muassa autonomiseen ajamiseen tähtääviä avustimia.

Sisätilatkin myllätään uuteen uskoon. Esimerkiksi ohjaamon kerrotaan digitalisoituvan niin, että kuljettajan käsiin ei jää juuri muita analogisia laitteita kuin ohjauspyörä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?