Tori.fi toi myyntiin 1 800 autoa Ruotsista - Autot - Ilta-Sanomat

Tori.fi toi myyntiin 1 800 autoa Ruotsista

Suomen suurin verkkokauppapaikka Tori.fi on lisännyt valikoimaansa 1 800 Ruotsissa myynnissä olevaa vaihtoautoa.

Ruotsalaisessa autokalustossa houkuttaa sen ikä ja kunto.­

23.1.2018 11:35

Vanhastaan Tori.fi:n sivustoilla on myynnissä noin 70 000 suomalaista autoa.

Ruotsista haalittu 1 800 auton erä tulee niiden jatkoksi omaksi osiokseen. Kyseiset autot eivät painotu mihinkään tiettyyn merkkiin tai malliin vaan edustavat Ruotsissa myytävää kalustoa laidasta laitaan. Ne eivät myöskään ole kaupattavina missään muussa myyntikanavassa Suomessa.

Vuonna 2009 perustettu Tori.fi on osa norjalaista Schibsted Media Groupia. Samaan kokonaisuuteen kuuluu Tori.fi:n ruotsalainen sisarsivusto Blocket. Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto sanoo, että ruotsalaisautojen suomalainen myyntikuvio hoidetaan nimenomaan Blocketin, ruotsalaisen autonvälittäjäyhtiön Holmgren Bilin ja Tori.fi:n välisenä yhteistyönä.

Aloite yhteistyöhön tuli Tuomisto mukaan Ruotsista.

– Ruotsalaiset autokauppiaat ovat myyneet kalustoaan Suomeen jo pitkään. Autoja on mennyt sekä suomalaisille yksityishenkilöille että täkäläisille vähittäismyyjille. Ruotsalaiset diilerit alkoivat kysellä, milloin he saisivat listata autoja suoraan meidän sivustollemme. Tässä on tulos: autot ilmestyivät meidän valikoimaamme maanantaina, Tuomisto sanoo.

Vaikka Tori.fi:ssä myytävien ruotsalaisautojen kirjo onkin laaja, perinteisesti suomalaisia ovat kiinnostaneet Tuomiston mukaan Volvot.

– Myös kaasuautot kiinnostavat. Ruotsissa kaasuautoja on myyty huomattavasti enemmän kuin Suomessa, ja siksi siellä on vaihtoautojenkin valikoima selvästi suurempi.

Ruotsalaisautojen houkuttelevuutta lisää Tuomiston mukaan se, että ne ovat keskimäärin nuorempia ja parempikuntoisia kuin suomalaisen vaihtoautot. Lisäksi niiden talvivarustus soveltuu täkäläisiin olosuhteisiin.

Ruotsista ostettava auto kulkeutuu Tuomiston mukaan Suomeen samalla tavalla kuin esimerkiksi Saksasta hankittava ajoneuvo.

– Ruotsalainen diileri toimittaa auton rajalle, josta ostaja tuo sen siirtokilvillä maahan. Meillä on myös yhteistyökumppaneita, jotka hoitavat tarvittaessa kaiken paperityön ja käytännön järjestelyt ostajan puolesta ja tuovat auton vaikka tämän kotiovelle saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?