Autot

Ollin harvinaisesta Ladasta on tarjottu kymppitonneja – ”tuollaisella hinnalla en siitä luovu”

Julkaistu:

Harrasteautot
Oululainen autoharrastaja hylkäsi 30 000 euron ostotarjouksen tuunaamastaan Ladasta.
Ensimmäinen tarjous rakennellusta Ladan Nivan pickup-mallista oli 20 000 euroa. Sen Olli Kiukas tyrmäsi heti kättelyssä.

Sitten tarjous nousi 25 000 euroon. Kiukas ei lämmennyt sillekään. Sen jälkeen ostajakandidaatti korotti summan 30 000 euroon. Ei syntynyt kauppoja vieläkään, ja syy oli tämä:

– Auto vaati niin älyttömästi työtä, että tuollaisella hinnalla en siitä luovu. Ensinnäkin osien metsästys oli erittäin työlästä. Sen lisäksi autoon on tehty useita sellaisia teknisiä muutoksia, jotka eivät näy ulospäin ollenkaan. Esimerkiksi voimansiirtoa on muutettu niin, että autoa voidaan ajaa pelkästään takavetoisena, Kiukas sanoo.


Auto perustuu vuoden 2003 pickup-malliseen Lada Nivaan, jonka Kiukas löysi Ladan Ruotsin-maahantuojan varastosta Eskilstunasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyseistä Nivan mallia ei ole tuotu koskaan virallisesti Suomeen. Sitä kuitenkin valmistetaan edelleen Ladan pääkallonpaikalla Togliattissa, ja merkin nykyinen Suomen-maahantuoja Super-Motor Oy on valmis sellaisen tilauksesta toimittamaan.

Kiukas osti Nivan syksyllä 2014 ja maksoi siitä ”muutaman tuhat euroa”.

– Tarkempaa summa en kerro. Valtio joka tapauksessa tienasi siitä veroina noin 1 500 euroa, Kiukas sanoo.

Nyt autosta löytyy jos jonkinlaista varustetta ja hilavitkutinta. Siinä on muun muassa 2 500 kilon vinssi edessä ja 12 000 kilon vinssi takana, Chevrolet Fleetsidesta ja Dodge Ramista lainatut lavakaaret, Cobran valmistamat kylkiputket, Recaron istuimet, Mitsubishi Pajeron karjarauta, Renault Traficin kattoteline, muuan vanhan jenkkiauton kattoluukku ja eräältä eteläpohjalaiselta autokouluyrittäjältä hankitut pakoputket.

Lavalle on kärrätty tynnyri, ”koska Pohjanmaalla pickupin lavalla kuuluu olla tynnyri”. Autoon on myös väsätty järjestelmä, jolla polttoaine saadaan palamaan pakoputkessa.

– Kun painaa nappia ohjaamossa, pakoputki paukahtaa sen verran reippaasti, että ihmiset ovat varmasti Oulun rantabulevardilla ihmeissään, Kiukas sanoo.

Kiukas on maalannut autoon tekstit Rosatom ja Tšhernobil. Onko se kannanotto johonkin?

– Jokainen saa ajatella siitä mitä haluaa. Muuten en omia motiivejani kommentoi, Kiukas sanoo.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Äiti alkoi saada majoitusyritykseen iljettäviä puheluita tyttärestään – syy paljastui Facebookiin tekaistusta seksiprofiilista
   Kotimaa
  3. Ässien sirkuksessa taas uusi käänne: Jari Pasanen ei valmennakaan Porissa ensi kaudella – uuden valmentajan etsintä meneillään
   SM-liiga
  4. Laulajatähden esiintyminen suositussa ohjelmassa meni pahasti pieleen – rivot eleet raivostuttivat tv-katsojat: ”Noloa”
   Viihde
  5. Valitaanko venäläinen kenraalimajuri Interpolin uudeksi johtajaksi? Suomella on yksi ääni ja sen antaa poliisiylijohtaja
   Ulkomaat
  6. Kaisan käkkärätukka muuttui yhtäkkiä mystisesti suoraksi: ”Tähän ei ole löydetty mitään hyvää syytä”
   MyStyle
  7. Kirsi on viihtynyt vuosia avoimessa suhteessa: ”Seksi nuoremman miehen kanssa on erinomaista”
   Seksi & Parisuhde
  8. Kimi Räikköselle tihkui loistavia tietoja Sauberilta – ”Ensi vuosi näyttää todellakin hyvältä”
   Formula 1
  9. Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä – liittyvät tuleviin veronpalautuksiin
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. Saudi-Arabian kuningas Salman, 82, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti Khashoggin murhan jälkeen – ylisti maan oikeuslaitosta
   Ulkomaat
  12. Pallokerho: Huuhkajat kyykkäsi Unkarissa, ei vielä syytä paniikkiin – Pikkuhelmarien MM-kisat penkin alle: ”Valmistautuminen epäonnistui”
   Huuhkajat
  13. Näytä lisää