Autot

Superhybridi lepää yhä BMW:n piirustuspöydällä

Julkaistu:

Hybridit
BMW johto vihjaa, että yltiötehokas versio BMW:n i8-hybridimallista voi tulla eräänä päivänä sarjatuotantoon.
Vihjaaja on BMW:n tuoteosaston johtaja Alexander Kotouc, joka on avautunut i8S-nimellä kulkevasta superautohankkeesta alan lehdistölle Detroitin tämänvuotisessa autonäyttelyssä.

Kuluttajat ovat olleet Kotoucin mukaan huipputehokkaasta i8S-mallista kiinnostuneita, ”ja voin kertoa, että teemme siitä koko ajan omia laskelmiamme”.

– Mutta tehokkaamman i8:n pitää tukea meidän brändiämme. Voisimme kyllä asentaa autoon V12-moottorin ja tehdä siitä oikean voimanpesän, mutta olisiko se enää sen jälkeen aito BMW? Tehon ja brändin pitää olla balanssissa, Kotouc maalailee.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan i8S voisi kehittää 500 hevosvoiman tehon ja 700 newtonmetrin väännön.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alkuperäinen BMW i8 pohjautui kahteen tutkielmaan, joista ensimmäinen, Vision Efficient Dynamics, julkistettiin Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä vuonna 2009. Toinen oli nimeltään i8-konsepti, ja se paljastettiin Frankfurtin näyttelyssä vuonna 2011.

Sarjatuotantomalli lanseerattiin kansainvälisille markkinoille alkuvuodesta 2014. Suomeen se ehti vuoden 2015 lopulla. Sen jälkeen i8-mallia on myyty näille lakeuksille BMW Suomen tuotepäällikön Kim Norrgårdin mukaan 17 kappaletta.

BMW i8 Coupé uudistuu tämän vuoden maaliskuussa. Samalla sen rinnalle ilmestyy avokattoinen i8 Roadster.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt