Uusi isäntä siivitti Porschen ennätysvauhtiin

Julkaistu:

Arvoautot
Suomen Porsche teki uuden omistajan hoteissa myyntiennätyksen heti.
Suomessa myytiin viime vuonna uusia Porschen malleja enemmän kuin koskaan. Täkäläisiin rekisterikilpiin meni 181 autoa, joka merkitsi reilun 38 prosentin kasvua toissa vuoden lukemiin verrattuna.

Sen lisäksi Suomesta toimitettiin viime vuonna 332 uutta Porschea ulkomaille. Yhteenlaskettu myyntimäärä nousi siten 513 kappaleeseen.

– Sekin oli historiallista siinä mielessä, että Suomen vuosimyynti ylitti ensimmäisen kerran 500 kappaleen rajan, merkin maahantuonnista vastaavan Autocarreran toimitusjohtaja Oscar Bernard sanoo.

Vuodesta 1998 Porschea tuonut Autocarrera siirtyi Keskon omistukseen marras-joulukuun vaihteessa 2016. Keskon sisällä Autocarrera sijoittuu VV-Auto Groupiin, jossa siitä käytetään markkinointinimeä Porsche Finland.

Bernard myöntää, että uusi isäntä on tehostanut yhtiön toimintaa selvästi.

– Olimme aikaisemmin pieni organisaatio, jonka resurssit olivat joka suhteessa rajalliset. Vaikka uudet Porschet myydään edelleen kolmesta Porsche Centerin pisteestä, meillä on nyt koko Keskon verkosto tukenamme. Nyt pystymme hyödyntämään Keskon osaamista muun muassa yritysmyynnin puolella, Bernard sanoo.

Yritysautoiksi Suomessa rekisteröitiin viime vuonna 75 Porschea.

Vaikka uusi omistaja on antanut Porschelle lisävauhtia, suurin selitys merkin viimeaikaiseen menestyksen on Bernardin mukaan mallistolla.

– Porschen mallisto on houkutellut suomalaisia muun muassa siksi, että Cayennesta ja uudesta Panamerasta on ollut tarjolla ladattavat hybridiversiot. Cayennesta lanseerataan uusi malli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, ja ladattava hybridi kuuluu siihenkin valikoimaan.

Juttua muokattu klo 17.08: Porsche Centerillä on kolme myyntipistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt