Teiden kunnossapitäjä vastaa arvosteluun – ”talvi ollut ennätyksellisen hankala”

Pohjois-Savon Vieremällä maanviljelijät järjestivät torstaina tempauksen, jolla he halusivat tuoda esiin tyytymättömyyttään teiden talvikunnossapitoon. Destia ei nielemättä arvostelua hyväksy.

Maantiesuolaa lastataan Destian varikolla.

12.1.2018 13:43

Vieremä kuuluu Iisalmen alueurakkaan, joka on yksi Destian kunnossa pitämistä alueurakoista.

– Destia urakoitsijana huolehtii siitä, että kunnossapidon toimet toteutetaan Liikenneviraston määrittelemien laatuvaatimusten mukaisesti. Keinoja pitää tiet turvallisina liikenteelle on useita, ja ne vaihtelevat niin sään kuin tien kunnossapitoluokan mukaisesti, esimerkiksi liukkauden torjunnasta lumen ja sohjon poistoon, lumi- ja jääpolanteen tasaamisesta liikennemerkkien ja opasteiden puhdistamiseen, kertoo Destian kunnossapidosta vastaava johtaja Seppo Ylitapio sanoo Liikenneviraston julkaisemassa tiedotteessa.

Urakoiden laatuvaatimusten toteutumista valvovat Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELYt) eikä tienhoidon laadussa Vieremällä ole havaittu poikkeamia. Viimeisin tarkastus tehtiin kuluvalla viikolla ja sen mukaan alueen II-Ja III-luokan tiet olivat tasaisella ja karhennetulla lumi/jääpolanteella. Päätiet (I ja Ib-luokan tiet) olivat viikonlopun suolauksesta johtuen sulia ja kuivia.

 Suhtaudumme tiestön kunnossapitoon kyllä erittäin vakavasti.

– Kunnossapitäjän näkökulmasta talvi on ollut suurien kelivaihteluiden vuoksi ennätyksellisen hankala. Erityisesti II-ja III-hoitoluokan teiden käyttäjiltä saamme palautetta, että kunnossapito ei kaikkia tienkäyttäjiä tyydytä. Säiden vaihtuessa kuljettajan on tärkeää sovittaa ajonopeutensa vallitseviin olosuhteisiin sopivaksi, sanoo Väylänpito toimialan johtaja Jukka Karjalainen Liikennevirastosta.

– Suhtaudumme tiestön kunnossapitoon kyllä erittäin vakavasti. Viime vuoden lopulla teimme jo päätöksen yli 600 tiekilometrin hoitoluokan nostamisesta tämän vuoden alusta. Kohteet valikoituvat tärkeyden mukaan eri puolilta maata. Korotus merkitsee vuositasolla noin 0,5 miljoonan euron lisäpanostusta talvihoitoon, Karjalainen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?