Ssangyong Rexton on kuin uudelleensyntynyt - Autot - Ilta-Sanomat

Toyota Land Cruiserille kilpailija Koreasta – yhdellä tempulla 10 000 euroa katoaa hinnasta

Ssangyong Rexton on kuin uudelleensyntynyt maasturi.

Uusi Ssangyong Rexton: koko ja näköä riittävästi.

12.1.2018 6:57

Kolme vuotta sitten Suomen automarkkinoille palannut Ssangyong on pysynyt meillä pienenä toimijana. Maastohenkinen Tivoli-malli on ollut merkin myydyin, muttei siihenkään törmää ihan jokaisessa kadunkulmassa. Katumaasturi Korando hakee vielä paikkaansa suomalaisten autoilijoiden tietoisuudessa. Malliston suurin ja eksoottisin on Rexton, jonka edellinen malliversio sai melko tympeän vastaanoton Ilta-Sanomien koeajossa.

Nyt Korean vanhimman automerkin Rexton on uusiutunut, ja voi sanoa, että muutos on yhtä valtava kuin sen koko. Pituutta on 4,85 metriä, maavaraa 22,4 senttiä ja korkeuttakin niin paljon, että etupenkille pikemmin noustaan kuin istahdetaan. Auto näyttää ulkoapäin ja varsinkin sisäpuolelta ihan uudelta.

Mainosteippien mukaisesti valmistaja lupaa 3 000 kilon taakan kulkevan mukana.

Rexton on entiseen tapaan tikapuurungon päälle valmistettu maasto- ja vetokykyinen nelivetoauto. Tilaa on parhaimmillaan seitsemälle ihmiselle. Viisipaikkaisessa versiossa tavaratilaa on muhkeat 820 litraa.

Moottori on 2,2-litrainen diesel, josta irtoaa 181 hevosvoimaa. Vääntöä syntyy 420 newtonmetrin verran. Seitsennopeuksinen automaatti tulee Mercedes-Benziltä. Massaltaan 2,2-tonninen auto ei noilla lukemilla ole kiihdytyskisakunnossa, mutta vauhtiin päästyään se kulkee kuin se kuuluisa juna. Matkustamossa auto vaikuttaa ensituntumalta hiljaiselta. Auton perään voi kytkeä 3 000 kilon verran vedettävää.

Laatuvaikutelma sisällä on toista maata kuin edellisessä malliversiossa.

Rexton tuodaan ainoastaan Quartz-tason varustelulla. Se onkin runsas kaikkine nykyaikaisine avustimineen.

Takapenkillä on tilaa joka suuntaan.

Hinnoittelu on kilpailukykyinen luokassaan: viisipaikkaisena 57 390 euroa, seitsemällä istuimella 58 991 euroa.

Rextonin saa myös kaksipaikkaisena monikäyttöajoneuvona, jolloin verotuksen ansiosta hinta laskee 45 990 euroon.

Kun seitsenpaikkaisessa versiossa peräpenkit nostetaan pystyyn, ne syövät ison osan 820 litran tavaratilasta.

Suomen maahantuoja uskoo Rextonin kiinnostavan etenkin Toyota Land Cruiserin asiakkaita. Kunnianhimoinen tähtäin, mutta nopean tutustumisen perusteella ei perusteeton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?