Autot

Suomen halvin hybridiauto on nyt Suzuki Swift GLX

Julkaistu:

UUTUUS
Suzuki Swiftin mallisarja kasvaa hybridillä – hinnaltaan Suomen edullisimmalla hybridillä.
Suzuki Swift on hintansa ja kokonsa puolesta luokkansa ainoa nelivetoinen malli. Viime vuonna esitellyn Swift GL:n kirittäjäksi Suomeen saapuu paremmin varusteltu GLX-malli, jonka hybridivoimalinja ja aiempaa kevyempi rakenne houkuttelevat tarkkaan polttoainekulujaan laskevia autoilijoita.

Varustelun ja hybridiominaisuuksien lisähinta on vain 1 400 euroa. GLX:n hinnaksi maahantuoja ilmoitti tänään 18 390 euroa. Samalla Swift GLX on Suomen halvin hybridiauto.

Uutuutta voi luonnehtia kevythybridiksi. Uuden GLX:n voimalinja rakentuu viisiportaisesta manuaalivaihteistosta ja 1,2-litraisesta bensiinimoottorista. Swift GLX Hybridissä on myös auton sähköjärjestelmään liitetty pieni sähkömoottori, jonka edut ilmentyvät varsinkin kaupunkiajossa. Sähkömoottorin teho on 2,3 kilowattia ja suurin vääntömomentti 50 newtonmetriä. Hybridin rakenne on kevyt, sillä se nostaa auton omamassaa alle kymmenen kiloa.


Bensiinimoottorin automaattisen sammutusjärjestelmän ja pienen sähkömoottorin yhdistelmän avulla uuden Swift GLX Hybridin kaupunkikulutus on kokonaisen litran pienempi kuin Swift GL:ssä. Yhdistetty kulutus on 4,5 l/100 km, ja sen mukainen hiilidioksidipäästö on 101 g/km eli yhdeksän grammaa vähemmän kuin sisarmallissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Swift GL:n tapaan hyvissä olosuhteissa auto käyttää pelkästään etuvetoa. Allgrip-neliveto kytkeytyy automaattisesti päälle, kun etu- ja taka-akseleiden välille tulee pyörimisnopeuseroa.

Marginaalisesti pienentyneistä ulkomitoistaan huolimatta neljä aikuista miestä mahtuu vaikeuksitta autoon. Kaksi senttiä kasvanut akseliväli ja neljä senttiä leventynyt raideväli tuovat lisätilaa sisälle.

Kuinka paljon akselivälin kasvaminen vaikuttaa vakauteen ajossa, se jäi vielä lyhyellä ensitutustumisella arvoitukseksi.


Uutuuden varustelu on auton hintaan nähden kattava. Vakionopeudensäädin, ohjauspyörän korkeussäädön lisäksi myös etäisyyssäätö, älyavain, automaatti-ilmastointi, peruutuskamera ja navigaattori lisäävät käyttömukavuutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaukovaloavustin, törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella, kaistavahti ja tahattomasta ajelehtimisesta varoittava avustin kasvattavat turvallisuudentunnetta.

Suzuki Swift GLX 1.2 Dualjet Hybrid

Moottori R4, 1 242 cm³ ja sähkömoottori 66 kW (90 hv)/6 000 r/min, 120 Nm/4 400 r/min Suorituskyky 0–100 km/h 12,6 s, huippunopeus 170 km/h Kulutus 4,5 l/100 km 95E CO2-päästöt 101 g/km Voimansiirto M5, neliveto Mitat p 3 840, l 1 735, k 1 520 mm, akseliväli 2 450 mm, omamassa 1035 kg, tavaratila 265–947 l, tankki 37 l, akku ei tiedossa Hinta 18 390 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt