Autot

Mehiläispesä innoitti Fordin suunnittelijoita – pieni hylly kestää 300 kilon kuorman

Julkaistu:

Design
Fordin suunnitteluosasto kehitti hunajakennohyllyn, jonka innoittajana oli mehiläispesä
Kyseessä on auton kevyt salahylly, jonka lujuuden ja painon suhde on suurempi kuin teräksellä, ja se kestää 100-kertaisesti oman painonsa.

Säädettävä hylly kestää jopa yli 300 kilon kuorman eli yli kolmen keskikokoisen miehen painon, vaikka heillä olisi päällään täysi mehiläishoitajan suojapuku.

Hylly painaa itsessään vain alle kolme kiloa. Se on kehitetty uuteen Ford EcoSportiin suojaamaan helposti hajoavia arvotavaroita.

– Luonto on kuin suuri innovaatiolaboratorio ja eläimet ovat – mehiläisistä termiitteihin ja majaviin – yksiä maailman taitavimmista insinööreistä, Bettina Veith kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän on Ford EcoSportin suunnitteluun omistautunut insinööri.

– Hunajakennorakenteessa yhdistyvää lujuutta ja keveyttä jo käytetty äärimmäisissä kohteissa, kuten avaruusraketeissa, suihkukoneissa ja superautoissa. Siksi se oli luontainen valinta EcoSportin takaluukun erittäin vahvaksi alustaksi.Insinöörit valmistivat hunajakennohyllyn kasaamalla päällekkäin hunajakennomaisia soluja, jotka valmistettiin laittamalla kahden kevyen ja kestävän lasikuitulevyn väliin kierrätyspaperia ja vesipohjaista liimaa. Keveys vaikuttaa myönteisesti polttoaineen kulutukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt