Autot

Hyundaita houkutellaan testaamaan Suomeen autonomisia autoja

Julkaistu:

Autonomiset autot
Hyundain maahantuoja yrittää saada korealaistehtaan testaamaan autonomisia autoja Suomeen.
– Kerroimme päämiehellemme pikkuisen ennen vuodenvaihdetta, että heidän tuotekehitysjoukkonsa on tervetullut testaamaan autonomisia autoja Suomeen ja että olemme valmiita tarjoamaan heille kaikkea mahdollista apua. Asia on kuitenkin niin tuore, että nyt ei voida puhua vielä projektista vaan vasta esityksestä, Hyundai Motor Finlandin tuotepäällikkö Aki Kaukola Kaukola sanoo.

Suomi on Kaukolan mukaan vallan mainio testauspaikka autonomisille eli ilman kuljettajaa liikkuville autoille.

– Suomessa ilmasto-olosuhteet riittävät hyvinkin vaativaan testaustoimintaan, ja toisaalta täältä löytyy korkeatasoista teknistä osaamista ja erinomainen infra. Kaiken lisäksi Trafi suhtautuu autonomiseen ajamiseen suosiollisemmin kuin monien muiden maiden viranomaiset. Siksi ulkomaisten testaajien on helppo tulla Suomeen, Kaukola sanoo.

Hyundain kerrotaan aloittaneen äskettäin teknisen ja strategisen yhteistyön yhdysvaltalaisen, Aurora-nimisen firman kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kumppanukset ovat käynnistämässä kehitysprojektia, jonka tavoitteena on tuoda niin sanotun level 4 -tason autonomiset autot liikenteeseen jo vuonna 2021. Nelostason autonomisilla autoilla tarkoitetaan ajoneuvoja, jotka pystyvät liikkumaan ilman kuljettajan apua merkityillä, moottoritietyyppisillä väylillä.

– Siitä hankkeesta meille ei ole tullut virallista tietoa, enkä pysty sitä sen kummemmin kommentoimaan, Kaukola sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt