Skodan kaasuauto on jo melkein hitti

Julkaistu:

Kaasuautot
Kaasuversio Suomen myydyimmästä henkilöautomallista pääsi viime vuonna hyvään vauhtiin.
Skoda-kauppiaiden on vaikea kätkeä hymyään merkin kaasuautomallin Skoda Octavia G-TEC:n tuoreimpia myyntilukuja katsellessaan.

Viime vuonna Octavian G-TEC-malleja rekisteröitiin Suomessa pikkuisen alle 300 kappaletta. Kun lukuun lisätään autot, jotka myytiin mutta joita ei vielä rekisteröity viime vuoden puolella, kokonaismäärä nousi 500 kappaleen pintaan.

Kaikkiaan Octaviaa rekisteröitiin 5 694 kappaletta. Se riitti mallikohtaisen rekisteröintitilaston ykköspaikkaan noin 600 auton erolla ennen Nissan Qashqaita.

G-TEC tuli Suomen markkinoille vuonna 2014. Myynti oli aluksi vaisua muun muassa siksi, että auton varusteluvaihtoehdoista puuttui automaattivaihteisto. Asiakkaiden intoa hillitsi sekin, ettei auton tekniikkaa ja ominaisuuksia kunnolla tunnettu. Ei ollut yleisessä tiedossa sekään, miten kaasun täkäläistä jakeluverkostoa olisi tarkoitus kehittää.

G-TEC:n kauppa alkoi saada vauhtia sen jälkeen, kun kaasunmyyntiyhtiö Gasum käynnisti kiinteään kuukausihintaan perustuvan polttoainekampanjan. Edelleen jatkuva kampanja tarkoittaa, että kaasuauton ostava yksityishenkilö voi tankata biokaasua 12 kuukauden ajan rajattomasti 89 euron kuukausimaksua vastaan.

Toinen tämän hetken myynninvauhdittaja on vuoden alussa voimaan tullut romutuspalkkiokampanja. Tietyt ehdot täyttäessään G-TEC:n ostaja pystyy kuittaamaan 2 500 euron alennuksen.

G-TEC voi käyttää polttoaineenaan vastaavien kaasuautojen tavoin sekä bio- että maakaasua ja niiden lisäksi bensiiniä.

G-TEC:stä on kaksi korivaihtoa, jotka eivät poikkea ulkoisesti vastaavista Octavian malleista mitenkään. Hinnoissakaan ei ole sanottavaa eroa puoleen eikä toiseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt