Toyota karsii dieseleitä – iso Euroopan automaa jää jo ilman - Autot - Ilta-Sanomat

Toyota karsii dieseleitä – iso Euroopan automaa jää jo ilman

Suomessa dieselien osuutta Toyotan kokonaismyynnistä vähentää osaltaan se, että C-HR:stä on tarjolla vain bensiini- ja hybridiversiot.

Julkaistu: 5.1.2018 13:25

Japanilaistehdas ei myy enää uusia dieselkäyttöisiä henkilöautomalleja Euroopan neljänneksi suurimmassa automaassa Italiassa.

Tähän saakka Toyota on tarjonnut italialaisasiakkailleen dieselmoottoreilla varustetut versiot Yaris-, Auris- ja RAV4-malleihin. Nyt nekin siirretään Italiassa samaan dieseleistä vapaaseen Toyota-rivistöön, jossa jo vanhastaan seisovat Aygo, C-HR ja Prius.

Muutosta vauhdittaakseen Italian Toyota on käynnistänyt kampanjan, jossa se tarjoaa bonusta vanhan dieselinsä uuteen hybrid i vaihtavalle asiakkaalle. Enimmillään houkutin voi olla 7 000 euroa.

Suomessakin Toyotan diesel-myynti vähenee vauhdilla. Kun vielä toissa vuonna 6,5 prosenttia uusista Suomessa myydyistä Toyotan malleista oli varustettu dieselmoottorilla, viime vuonna suhdeluku oli enää 3,5 prosenttia. Muutosta selittää isoin osin se, että vuoden 2017 alussa lanseerattu C-HR on saatavilla vain bensiini- ja hybridiversioina.

Toyota oli viime vuonna 14 759 kappaleen myynnillä ja 12,6 prosentin markkinaosuudella Suomen suosituin henkilöautomerkki. Hybridien osuus Toyotan täkäläisestä myynnistä oli noin 48 prosenttia eli suunnilleen sama kuin perinteisten bensiinimoottorien.

Juttua tarkennettu: Italian dieseluutinen koskee vain henkilöautomalleja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?