Hiljaiseloa viettänyt valmistaja tuo uuden automallinsa Suomeen - Autot - Ilta-Sanomat

Hiljaiseloa viettänyt valmistaja tuo uuden automallinsa Suomeen

Suomeen vielä kuussa saapuva Mitsubishi Eclipse Cross liittyy coupé-crossovereiden kerhoon.

Eclipse Cross sijoittuu Euroopassa nykyisin viimeisintä muotia edustavaan katumaasturi-crossover-luokkaan, jonka muodoissa voi nähdä myös selvää coupé-henkeä.

7.1.2018 12:21

Uutuuksia ei japanilaisvalmistajalta ole viime vuosina tullut samaan tahtiin kuin esimerkiksi korealaisilta kilpailijoitaan.

Nyt tulee. Täysin uuden Eclipse Crossin hinnat alkavat 28 490 eurosta. Kyseessä on nelivetoinen 1,5-litrainen Inform-versiona (163 hv).

Eclipse Cross on ensimmäinen Mitsubishin uuden sukupolven automalli, ja se tulee olemaan merkittävässä asemassa Mitsubishin mallistossa. Eclipse Cross täydentää Mitsubishin mallistoa ASX:n, Outlanderin ja Outlander PHEV:n rinnalla.

Eclipse Cross on saatavana neljällä eri varustetasolla: Inform, Invite, Intense ja Instyle.

Edullisin Inform-varustetaso kattaa vakiona muun muassa etutörmäysvaroittimen, automaattiset kaukovalot, kaistavahdin, vakionopeudensäätimen ja 16-tuumaiset kevytmetallivanteet. Instyle-huippuversiossa vakiona ovat näiden lisäksi HUD-heijastusnäyttö, Multi Around -kamerajärjestelmä, 7-tuumainen MMCS-järjestelmä kosketusvärinäytöllä, led-ajovalot automaattisella korkeudensäädöllä, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ja aktiivinen vakionopeudensäädin.

Ilta-Sanomat tutustui Mitsubishin uutuuteen puoli vuotta sitten Espanjassa. Nyt on jo lähtöhintakin tiedossa.

Eclipse Crossin 4,4 metrin pituus mahdollistaa teoriassa hyvät tilat myös takapenkkiläisille. IS:n ensitestissä pantiin merkille, että takaistuin liikkuu pituussuunnassa 20 sentin verran, mutta jalkatilat jäävät silti keskinkertaiselle tasolle.

Auto saavutti täydet viisi tähteä Euro NCAP -turvallisuustestissä.

Eclipse Cross valmistetaan Japanissa. Mitsubishi myöntää kaikkiin uusiin autoihin viiden vuoden takuun ainoana japanilaisena automerkkinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?