Ford kiihdyttää Fiestan valmistusta Euroopassa

Julkaistu:

Tuotanto
Vahvana jatkuva kysyntä on rohkaissut Fordia lisäämään Fiestan tuotantoa Euroopassa.
Ford kertoo tiedotteessaan, että yhtiö on kasvattanut uuden Fiestan tuotantoa Euroopassa sadalla autolla per päivä. Fiestoja valmistuu nyt Kölnin tehtaalta 1 500 kappaletta päivässä.

Fordin väki muistuttaa, että Fiesta on saanut viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystesteissä ja että se on voittanut viime vuonna useita palkintoja.

Suomessa Ford oli 11 950 kappaleen henkilö- ja pakettiautomyynnillään viime vuoden kolmanneksi suosituin automerkki. Fordin henkilöautoja rekisteröitiin lähes 8 300 kappaletta, ja merkin markkinaosuus oli 7,1 prosenttia.

Suomen Fordin toimitusjohtaja Hannu Pärssinen sanoo, että viime vuosi oli merkille ”vähän kaksijakoinen”.

– Toisaalta tuli hyviä onnistumisia, mutta toisaalta muutaman mallin kohdalla oli hetkellisiä tuotantoviivästyksiä, mikä vaikutti vuoden kokonaisrekisteröintimääriin. Vuodesta 2018 odotamme Fordille hyvää vuotta, sillä tuotanto toimii täydellä teholla ja saamme markkinoille vuoden aikana paljon uusia mielenkiintoisia tuotteita, Pärssinen sanoo.

Henkilöautopuolella uuden EcoSportin ja Fiesta-rivistöön on tulossa Vignale-, Active- ja ST-mallit. Pakettiautoista uudistuvat Transit Custom ja Connect.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt