Alfa Romeo kehittää uutta lippulaivamallia

Julkaistu:

Uutuudet
Italialaistehtaan huhutaan jo suunnittelevan isompaa versiota äskettäin myyntiin tulleesta Stelviosta.
Tiedon takana on Alfa Romeon tekninen johtaja Roberto Fedeli. Kansainvälisen autolehdistön haastattelema Fedeli on vihjannut, että merkin ensimmäisestä, tänä vuonna lanseeratusta Stelviosta kaavaillaan jo isompaa, lippulaivaluokan versiota.

Toteutuessaan hanke tarkoittaisi, että Alfa Romeo tulisi mukaan niin sanottuun E-SUV-luokkaan eli isoimpien katumaasturien kastiin. Uutuustuote olisi siten pykälän isompi kuin merkin nykyinen, D-SUV:ksi luokiteltava katumaasturimalli Stelvio.

Alfa Romeon maahantuojan FCA Finlandin myyntipäällikkö Timo Kokkonen painottaa, että tehdas ei ole tiedottanut uudesta isommasta SUV:sta vielä mitään.

– Huhut ovat huhuja. Vielä ei tiedetä edes sitä, olisiko E-luokan SUV Alfa Romeon seuraava uutuusmalli. Sitä ennen markkinoille saattaa tulla uusi Giuletta, jonka nykyinen versio esiteltiin jo vuonna 2010 – tai vaikka kokonaan uusi, Stelviota pienempi C-luokan SUV, Kokkonen aprikoi.

Vaikka tehtaan tekninen johtaja Fedeli sanookin lehtihaastattelussa, että uudesta isosta SUV:sta tuskin tehdään lataushybridiä, merkin päämieheltä löytyisi osaamista sillekin saralle: Fiat Chryslerin jenkkisiipi julkisti hiljakkoin nimenomaan ladattavalla hybridijärjestelmällä varustetun tila-auton Chrysler Pacifican.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt