Autot

Suosikkiauton voi muuttaa itse ladattavaksi hybridiksi – Toyotan maahantuoja: Takuu lähtee!

Julkaistu:

Sähköautot
Emme suosittele, sanoo Toyotan maahantuoja muunnossarjasta, jolla perus-Priuksesta tehdään ladattava hybridi.
Toyotan Suomen-maahantuonnista vastaava Toyota Auto Finland sanoutuu irti markkinoille ilmestyneestä asennussarjasta, jolla merkin hybridimalli Prius voidaan muuttaa ladattavaksi hybridiksi.

Maahantuojan tuotemarkkinoinnin spesialisti Ossi Kukkonen huomauttaa, että jälkikäteen asennettu latausjärjestelmä muuttaa autossa mahdollisesti jäljellä olevaa takuuta.

– Jos tällainen konversio vaikuttaa auton alkuperäisiin järjestelmiin, takuu ei tietenkään voi olla enää voimassa. Toyota ei ole tuossa muunnossarjassa millään tavalla mukana eikä se voi sitä myöskään suositella, Kukkonen sanoo.

Priuksen muunnossarjaa markkinoidaan osoitteessa www.pistokehybridi.fi. Sivustolla kerrotaan, että Priuksen perushybridi voidaan muuttaa pistokehybridiksi lisäämällä siihen 5–16 kilowattitunnin litiumakusto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Muunnamme normaalin Prius-hybridiautosi itse kehittämällämme kotimaisella konversiokitillä, ja lisäämme siihen pohjoisen olosuhteiden vaatiman tekniikan, sivustolla sanotaan.

Muunnossarjan hinta vaihtelee akkukapasiteetista ja asennuksen valmiusasteesta riippuen muutamasta tonnista vajaaseen 10 000 euroon.

Toyota Prius on hybriautojen pioneeri. Sen ensimmäinen versio lanseerattiin jo 20 vuotta sitten. Mallin uusin, neljännen sukupolven edustaja tuli Suomessa myyntiin keväällä 2016.

Ensimmäisen ladattavan Priuksen Toyota esitteli puolenkymmentä vuotta sitten. Nykyinen pistoke-Prius edustaa toista sukupolvea, ja se ilmestyi suomalaiseen katukuvaan tämän vuoden alussa.

Perus-Prius maksaa noin 35 000 ja ladattava Prius noin 40 000 euroa. Ladattavia Priuksia on myyty Suomessa tänä vuonna noin 70 kappaletta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt