Autojätti etsii uutta johtajaa - Autot - Ilta-Sanomat

Autojätti etsii uutta johtajaa

Carlos Ghosn on maailman autoteollisuuden tunnetuimpia kasvoja.

Julkaistu: 22.12.2017 14:37

Paperit vetämään: maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa avautuu huippupaikka ensi keväänä.

Kyseessä on Renaultin toimitusjohtajan posti, jota on hallinnut Renault-Nissanin pitkäaikainen pääjohtaja, brasilialaissyntyinen Carlos Ghosn.

Paikka vapautuu, kun huhtikuussa 64 vuotta täyttävän Ghosnin sopimus Renaultin kanssa päättyy. Siinä vaiheessa Ghosnin pitäisi luopua ranskalaissiiven vetovastuusta ja keskittyä johtamaan itse yhtymää.

Pätevyysvaatimukset tehtävään ovat kovat, sillä Renault-Nissan on noussut askel askeleelta maailman suurimpien autoteollisuusyritysten joukkoon. Viimeinen niitti oli se, kun se viime vuonna osti Mitsubishin. Kaupan ansiosta Renault-Nissan punnersi tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Toyotan ja Volkswagenin ohi ja otti maailman suurimman autonvalmistajan tittelin nimiinsä.

Uuden Renault-johtajan painetta lisää sekin, että räväköistä mielipiteistään kuulu Ghosn – se muuten lausutaan gonn – on kansainvälisen autoteollisuuden seuratuimpia hahmoja. Hän tuli Renaultin palvelukseen vuonna 1996, ja hän oli yksi pääarkkitehdeista, kun ranskalaiset nappasivat vaikeuksiin joutuneen Nissanin vuonna 1999.

Renault-Nissanin pääjohtajana Ghosn aloitti vuonna 2005.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?