Ikämiehet kolaroivat, toinen kuskeista humalassa – mitä tekikään syyttäjä

Julkaistu:

Liikenne
Ikämiesten ajama kolari ei syyttäjän mukaan vaarantanut liikennettä, vaikka toinen kuski oli humalassa.
Kahden seniorikansalaisen ajama kolari suoralla Padasjoen Nyystöläntiellä ei tuonut syytettä kummallekaan kuljettajalle liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vaikka toinen kuljettajista oli ratissa humalassa.

Hän saa kuitenkin syytteen rattijuopumuksesta.

Autot tulivat vastakkaisista suunnista lokakuisena iltana. Toista ajopeliä ajoi 84-vuotias mies ja toisen auton ratissa oli 74-vuotias mies.

Hämeen poliisin tekemässä esitutkinnassa oli sana sanaa vastaan, eikä iltahämärissä ajetulla kolarilla ollut silminnäkijöitä. Autoissa ei ollut kuljettajan lisäksi muita henkilöitä.

Auto törmäsivät asvaltoidulla suoralla tieosuudella toisiinsa.

Miesten kertoman mukaan kumpikin auto oli omalla kaistallaan, kun autot törmäsivät.

Ikämieskuljettajat kiistivät syyllisyytensä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Syyttäjän näkemys on, että kummankin kuljettajan kertomus on luotettava ja miesten kertomien tapahtumien kulku on mahdollinen.

Syyttäjä päätti viime viikolla, että kolarista ei nosteta kuljettajia vastaan syytettä, eikä juttu siltä osin päädy Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen.

Ikämieskuljettajista nuorempi oli kuitenkin ajaessaan humalassa. Onnettomuus sattui illalla klo 20. Kuljettaja oli tunti ja 22 minuuttia myöhemmin tehdyn mittauksen perusteella 0,84 promillen humalassa.

Syyttäjä toteaa ratkaisussaan, että humalassa ajaneen kuljettajan promillet eivät olleet niin korkeat tai ilmeiset, että humala yksin muun näytön puuttuessa riittäisi osoittamaan kolarin aiheutuneen kuljettajan huolimattomuudesta.

Samalla kun syyttäjä päätti olla syyttämättä kumpaakaan kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, hän päätti nostaa humalassa ajanutta miestä vastaan syytteen rattijuopumuksesta.

Juttu tulee aikanaan Päijät-Hämeen käräjäoikeuden ratkaistavaksi.