Autot

Suomen suosituimmalle automallille tulossa tarjolle 2500 euron alennus – näin sen saa

Julkaistu:

Romutuspalkkio
Škoda haluaa tarjota tulevan romutuskampanjan piiriin erityisesti kaasuversioitaan.
Škodan kohtuullisen laajasta mallistosta löytyy romutuskampanjasta kiinnostuneille peräti yli 100 yksittäistä vaihtoehtoa, jotka kuuluvat ensi vuonna alkavaksi odotettavan romutuspalkkion piiriin.

Škoda haluaa tarjota tulevan romutuskampanjan piiriin erityisesti kaasuversioita, Octavia G-Tec ja Citigo G-Tec –mallejaan. Škoda Octavia on tällä hetkellä Suomen suosituin henkilöautomalli, ja Škoda Suomen kolmanneksi suosituin henkilöautomerkki, lähes 11 000 tuhannella ensirekisteröinnillään kuluvan vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Kaasuautot eturiviin

Škodan ystäville erityisen huomionarvoista on, että kaasuautoille ei aseteta päästörajaa, ja niille romutuspalkkio on yksi kaikkein tuntuvimmista, 2 500 euroa. Näissä autoissa voi käyttää sekä ekologista maa- tai biokaasua, että tavallista bensiiniä. Vaihtaminen eri polttoaineiden välillä tapahtuu automaattisesti.


Kuinka romutuspalkkion sitten saa?

Romutuspalkkion saamisen edellytyksenä on, että hallinnasta löytyy romutettavaksi valmis auto, jonka romuttaja on omistanut vähintään vuoden ajan. Auton on lisäksi oltava vähintään 10-vuotias – siis nimen omaa vähintään, se voi olla huomattavasti vanhempikin, esimerkiksi 20-vuotias – mutta sen ei ole tarvinnut olla koko vuotta liikennekäytössä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suoran kaupan hyödyt

Lopulta kaupanteossa ratkaisevat aina myös omat neuvottelu- ja tinkimiskyvyt. Romutuspalkkion saaminen ei siis rajaa pois muiden suoran kaupan yhteydessä saatavien alennusten hyödyntämistä. Jos autonostoa harkitseva ei aiemmin ole mieltänyt täysin uutta autoa itselleen lainkaan vaihtoehdoksi, saattaa edullisemman kompaktin auton hankinta nousta yhdeksi vaihtoehdoksi. Auton rahoittamiseen löytyy nykypäivänä runsaasti edullisia vaihtoehtoja, mikäli omia säästöjä ei ole ehtinyt kertyä tarpeeksi – tai niitä ei halua käyttää uuden auton hankintaan.

– Erityisiä vahvuuksia ovat esimerkiksi Suomen ostetuin kaasuauto Octavia G-Tec sekä kompakti Citigo G-Tec, joissa romutuspalkkion suuruus on 2 500 euroa. Myös esimerkiksi Fabia- ja Rapid-mallistosta lähes kaikki mallit alittavat 110 g/km rajan, toteaa Jussi Kostiainen, Helkama-Auton markkinointi- ja tuotejohtaja Ilta-Sanomille. Näistä tavallisemmista bensiini- tai dieselautoista romutuspalkkio on pienempi, 1500 euroa.

Kaasu-Octavian hinnat alkavat ennen romutuspalkkion myöntämistä 24 131 eurosta, pienen Citigo G-Tecin 16 401 eurosta. Kaasu-Octaviasta saa siten noin 10 prosentin alennuksen, Citigo G-Tecistä peräti 15 prosenttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt