Vuoden Auto Suomessa 2018 -kisa huipentuu – onko jompikumpi tästä parista voittaja? - Autot - Ilta-Sanomat

Vuoden Auto Suomessa 2018 -kisa huipentuu – onko jompikumpi tästä parista voittaja?

Vuoden Auto Suomessa 2018 –kisa huipentuu keskiviikkona. Voittajan tittelistä kisaa kuusi eri automallia.

Volvo XC60 ja Skoda Kodiaq.­

11.12.2017 12:08

Kisan finaaliin osallistuu tänä vuonna kuusikko, joista neljä on toisistaan hyvin paljon eroavia: Kia Stinger edustaa puhdasta, takavetoista (tai nelivetoista) GT-autoluokkaa, Opel Insignia on perinteinen, suuri perheauto, Volkswagen T-Roc puolestaan nuorekas, kompakti uutuusmalli ja Seat Ibiza nykyaikainen, pätevä pikkuauto.

Näiden mallien lisäksi kisan voitosta taistelevat uudet Škoda Kodiaq sekä Volvon aiemmin jo menestystarinaksi osoittautunut XC60. Ne ovat 4,7 metrin kokonaispituudellaan suurin piirtein saman kokoiset, kookkaat ”mukamaasturit”, jotka tarjoavat runsaasti tilaa ja paljon nykyaikaisia, ajamista helpottavia ominaisuuksia. Neliveto ja korotettu maavara kuuluvat asiaan, vaikka maastoon näitä autoja ei tietenkään ole suoranaisesti tarkoitettu.

Skoda Kodiaq.­

Volvo XC60.­

Vuoden Auto Suomessa -kisan tärkein valintakriteeri on rahalle saatava vastine. Kuinka Škoda Kodiaq ja Volvo XC60 siis vertautuvat? Škodan hinnat alkavat 30 027 eurosta, Volvo XC60:n 55 337 eurosta. Škodalla on siis selkeä hintaetu, mutta Volvoa pidetään yleisesti selkeästi kaksikosta hienostuneempana. Kumpi kisan ratkaisee?

On kuitenkin huomattava, että jos Škodaa varustelee reilulla 25 tuhannella eurolla, saa jo todella hienostuneen version Kodiaq-mallista, nahkaverhoiluineen ja lukuisine mukavuus- ja turvallisuusvarusteineen.

Voittaako jompikumpi näistä malleista Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelin, vai meneekö voitto aivan toiselle mallille? Sen tiedämme tulevana keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?