Dacian myyntiykkönen Duster uudistui isosti: Tältä se nyt näyttää

Julkaistu:

UUDISTUS
Yksinkertainen, mutta ei enää ihan niin perustasoa kuin ennen. Siinä kiteytys, jolla uutta Dacia Dusteria voi mainiosti kuvailla.
Ilta-Sanomat on parhaillaan kokeilemassa romanialaisen halpamerkki Dacian kuuminta uutuutta Kreikassa – osin suorastaan valitettavan suomalaistyyppisillä teillä.

Hengeltään tuorein Duster-sukupolvi ei eroa edeltäjästä oikeastaan ollenkaan. Kyseessä on siis rehti edullisemman pään katumaasturi, josta löytyy mallista hieman riippuen myös aitoa maastokelpoisuutta.

Isompia ja pienempiä muutoksia on kaikkialla. Niistä kokonaisuutena merkittävin osa kohdistuu auton sisälle, jossa mm. sisustan laatuvaikutelma ja toiminnallisuus on entiseen verrattuna merkittävästi parantunut.

Myös digitaalisuus on ollut kehittäjien pöydällä, mistä lopputuloksena muun muassa Dusterin tietoviihdejärjestelmä tukee nyt ensimmäistä kertaa älypuhelinpeilausta (lisävaruste).

Ulkonäössä uutta on puolestaan niin edessä kuin takanakin. Maski on leventynyt ja kokonaan uusiksi muotoillut takavalaisimet on siirretty entistä kauemmas auton keskilinjasta.


Silti kokonaan uudesta mallista ei kuitenkaan voi puhua.

Teknisesti uusi Duster nimittäin perustuu aiemmin mallipolven perusratkaisuihin. Siksi esimerkiksi auton moottorivalikoima on käytännössä ennallaan.

Suomeen uutuus saapuu keväällä 2018. Hinnat ovat vielä vahvistamatta, mutta taso lienee eurojen osalta tuttuun tapaan kilpailukykyinen ellei peräti edullinen.