Muotiauto edullisesti, mutta kestäisikö kuskin pinna robottivaihteistoa?

Julkaistu:

Koeajo
Tilavan Logan MCV:n robottilaatikko on tökkivä, mutta edullinen.
Muodikasta maasturinäköä henkivä iso perhefarmari automaatin kera. Ja päälle vielä korkein mahdollinen varustetaso tehdasnaveineen kaikkineen. Ja hinta? Alle 15 000 euroa.

Saman asian voi toki sanoa niinkin, että halpa-autoksi laskettavan Dacia Logan MCV:n saa tätä nykyä myös robottivaihteiston ja Stepway-nimen alle brändättyjen maastomuovien kera.

Keulailmeeltään hiljattain muodistettu Logan MCV ei ole lajinsa sulavalinjaisin kaunotar, mutta tarjoaa paljon autoa kohtuulliseen hintaan.

Automaattimalli perustuu Renault’n 3-pyttyiseen bensaturboon, jonka jatkeeksi on isketty niin sanottu robottilaatikko eli automatisoitu manuaalivaihteisto. Lisähinnaltaan (799 euroa) Easy-R:ksi nimettyä robottia voi sanoa edulliseksi.


Hinnan vastapainona on sitten karkeus. Vaihteiston toimintaa ei nimittäin voi opettelunkaan jälkeen kehua mukavaksi, sillä edes rauhallinen ajotyyli ja kaasujalalla ennakointi ei tee menosta erityisen sujuvaa.

Hitaat vaihdot ärsyttävät erityisesti kiihkeässä kaupunkiliikenteessä eli juuri siellä, jossa itsestään vaihtavan pitäisi olla parhaimmillaan.

Vertailuna mainittakoon, että saman merkin Duster-mallin EDC-kaksoiskytkinlaatikko on toiminnallisesti kuin eri planeetalta. Nimittäin positiivisessa mielessä.

Hyvää laatikossa on virallisten kulutuslukemien ohella lähinnä looginen ryömintätoiminto. Kun kuljettaja nostaa jalan jarrulta, Logan liikkuu hitaasti eteen tai taakse kaasupolkimeen koskematta. Lopputunnelmaksi joka tapauksessa jää, että Logan MCV kannattaa hankkia ehdottomasti manuaalina, ellei sitten automaattia näe itselleen sataprosenttisen pakolliseksi varusteeksi.

Muilta osin Logan MCV onkin sitten onneksi kehuttavampi. Tilaa on paljon (osin jopa huomattavan runsaasti) ja varustelu on arkeen ihan hyvin riittävää. Ajossakin auto on yllättävän vakaa menijä.

Ota kantaa

Oletko kokeillut robottivaihteistoa?

Olen, pidin siitä 19% Olen, viimeisen kerran 28% En ole 53%
Ääniä yhteensä 3455

Dacia Logan Stepway TCe 90 Easy-R

Moottori R3, 898 cm³, turbo, 66 kW (90 hv)/5 000 r/min, 140 Nm/2 500 r/min Suorituskyky 0–100 km/h 11,1 s, huippunopeus 175 km/h Kulutus 4,9 l/100 km 95E10 CO2-päästöt 114 g/km Voimansiirto A5, etuveto Mitat p 4 501 l 1 733, k 1 590 mm, akseliväli 2 589 mm, omamassa 1 038 kg, tavaratila 573–1 518 l, tankki 50 l Hinta 15 199 euroa

Kiitämme

Mainoita tiloja hintaisekseen

Kohtuullista käytännön kulutusta

Moitimme

Vaihteiston tökkivyyttä

Etuistuimien puutteellisia säätöjä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt