Renault haki inspiraatiota uuteen pakettiautoonsa Formula 1 -kilpureista

Julkaistu:

PAKU
Renault Trafic Formula Edition on yhdistelmä urheilullisuutta ja kuljetuskykyä.
Tuorein vaihtoehto Renault’n laajaan mallisarjaan on Renault Trafic Formula Edition, jonka kehitystyöhön valmistaja haki inspiraatio F1-kuninkuusluokasta. Erikoismallin voi valita L1H1- tai L2H1-versiona, joissa molemmissa on vahva ja säästeliäs 107 kW (145 hv) kehittävä Twin Turbo -moottori. Hiilidioksidipäästö on 160/164 g/km korin pituudesta riippuen.

Uuden Renault Trafic Formula Editionin lähtökohtana on erittäin kattavasti varustettu Trafic Navi Edition, mutta uutuus on persoonallisempi ja urheilullisempi. Erikoismallin ulkoväri on metallimusta ja tuota väriä käytetään myös korinvärisissä puskureissa, etusäleikössä, Renault’n merkissä sekä 17-tuumaisissa kevytmetallivanteissa. Kontrastin mustalle muodostavat keltaiset Formula Edition -teippaukset ja keltaiset etusäleikön sekä etusumuvalojen kehykset.

Renault on ollut Euroopan myydyin kevyt tavara-auto jo vuodesta 1998 lähtien eli jo 18 peräkkäisenä vuonna.

Viime vuonna kokonaispainoltaan alle 3,5-tonnisten pakettiautojen markkinat kasvoivat Euroopassa 11,4 prosenttia, mutta Renault kasvatti myyntiään vielä paljon reippaammin eli 16,9 prosenttia. Renault’n markkinaosuus kasvoi viiteentoista prosenttiin.


Suomessa Renault-pakettiautot eivät hätyyttele myyntimäärissä ihan terävintä kärkeä. Viime vuonna Renault sijoittui rekisteröintitilastossa kuudenneksi. Ylivoimaisesti eniten myyty Renault’n pakettiauto oli Trafic.

Renault’n ohella esimerkiksi Ford on tuunannut Transit Sportvaniaan sporttisempaan suuntaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt