Hallitus esittää muutoksia matkailuautojen verotukseen – tässä ovat uudet metri- ja kilogrammarajat

Julkaistu:

Verovapaus
Autoverovapaan matkailuauton painorajaa aiotaan nostaa, sillä voimassa oleva laki on mahdollistanut muun muassa liian helpoksi todetun verosuunnittelun heille, jota sitä ei ole hallituksen mukaan tarkoitettu.
Käytännössä esimerkiksi vanhan tilataksin on voinut useissa tapauksissa tuoda halvemman veron matkailuautona maahan muutamia yksinkertaisia varusteita autoon lisäämällä ja saada näin taloudellista etua.

Nyt säädöksiä aiotaan muuttaa. Hallituksen tuoreen esityksen mukaan autoverosta on jatkossa vapaa vain sellainen matkailuauto, jonka oma massa on vähintään 2500 kilogrammaa ja jonka majoitustilan sisäkorkeus on vähintään 1,85 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 1,30 metriä auton pituussuunnassa mitattuna.

Ajoneuvolain 22 §:ssä säädettyjen varusteiden lisäksi verovapaan matkailuauton majoitustilojen varustukseen tulee kuulua aiemmasta poiketen lisäksi vähintään tukevasti kiinnitettynä kylmäsäilytystila ja majoitustilan lämmitin.

Jos eduskunta hyväksyy esityksen, astuvat uudet pykälät voimaan ensi heinäkuussa.

Alun perin samaan yhteyteen suunniteltua eläinlääkintäautojen sekä ruumisautojen verovapauden poistamista ei sen sijaan olla näillä näkymin toteuttamassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt