Autot

Kahden viikon päästä ei enää selviä sakoilla – huolimatonta autoilijaa uhkaa vähintään tonnin lisävero

Julkaistu:

ILMOITUSVELVOLLISUUS
Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta määrätään joulukuun alusta alkaen lisäveroseuraamus. Aiemmin teosta saattoi selvitä sakoilla.
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, että autoilijan kannattaa varmistaa muun muassa käytetyn auton oston yhteydessä, että auto on ilmoitettu liikennekäyttöön.

Autojen liikennekäytöstä poistolla ja otolla on mahdollistettu ajoneuvoveron katkaisu helposti tarpeen vaatiessa. Autoilijan on kuitenkin huolehdittava siitä, että liikenteessä oleva auto on ilmoitettu liikennekäyttöön.

Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta määrätään lisävero, joka on vähintään 1 000 euroa tai viisi kertaa vuotuisen ajoneuvoveron määrä. Tavoitteena on saada liikennekäytöstä poistetut autot pois liikenteestä sekä varmistaa oikeudenmukainen verokohtelu ajoneuvoveron osalta kaikille.

Valvontaa suoritetaan rekisterikilpien etäluentalaitteella

Poliisi valvoo liikennekäytöstä poistettuja autoja. Valvonnassa käytetään poliisiautoissa olevia rekisterikilpien automaattisia etäluentalaitteita. Poliisi toimittaa havaitsemansa rikkeet Trafin järjestelmään, josta tieto välitetään auton haltijalle sekä rekisteriin merkitylle omistajalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aikaisemmin poliisi saattoi määrätä liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta lisäveron sijasta sakkorangaistuksen, mutta 1.12.2017 lakimuutoksen myötä lisävero on määritelty ensisijaiseksi ja ainoaksi seuraamukseksi.

Liikennekäytössä vai ei – tarkasta helposti netistä

Auton käyttäjä vastaa siitä, että liikenteessä oleva auto on ilmoitettu liikennekäyttöön. Myös käytetyn auton ostajan kannattaa varmistaa, että auto on liikennekäytössä ennen kuin lähtee tien päälle.

Tiedon siitä, onko auto liikennekäytössä vai ei, voi tarkistaa Trafin julkiset verotiedot -palvelusta rekisterinumeron perusteella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt