IS Espanjassa: Pienten katumaastureiden vyöry ei lakkaa – nyt tulee Seat Arona, hinta alkaen 18 988 euroa!

Tuore, käytännöllinen, tilava, mukava ja seikkailullinen. Näillä määreillä Seat esittelee nyt uutuuttaan.

Bensiinikäyttöinen, kolmisylinterinen suorasuihkutusturbo on kesyimmillään 95-hevosvoimainen (vain manuaalivaihteistolla). Yksilitraisen saa myös 115-hevosvoimaisella moottorilla. Se on varustettu joko manuaali- tai kaksoiskytkinvaihteistoilla.

31.10.2017 14:19

Ilta-Sanomat tutustuu parhaillaan Espanjan Kataloniassa Seatin uuteen SUV-malliin, Aronaan. Se on huippusuositun Atecan pikkuveli.

Aronalla espanjalaisvalmistaja pyrkii täyttämään niiden asiakkaiden tarpeet, jotka eivät jaksa jonottaa Atecaa, ja jotka eivät myöskään tarvitse Atecaa suurempaa, seitsenpaikkaista katumaasturia. Sellaisen Seat lanseeraa ensi vuonna.

Arona ei kilpaile ostajista pelkästään merkin omien mallien kanssa vaan myös Renault Capturia, Hyundai Konaa ja Kia Stonicia sekä samaan VW-konserniin kuuluvia uutuuksia eli Volkswagen T-Rocia ja Skoda Karoqia vastaan.

Myöhemmin linjastosta putkahtaa myös maakaasuversio, jossa on 90-hevosvoimainen, yksilitrainen bensiinimoottori.

Arona on rakennettu samalle MQB A0 -perusrakenteelle kuin uusi Seat Ibiza. Arona on venytetty kahdeksan senttiä Ibizaa pidemmäksi, mutta SUV-malliksi sen tekee kymmenen senttiä korkeammalle nouseva kattolinja ja SUV-/Crossover-autoihin kuuluvat isokokoiset pyöränaukot sekä alleajosuojat.

Kuski pystyy aistimaan liikenteen tavallista pikkuautoa selvästi korkeammalta. Autoon kipuaminen ja sieltä poistuminen on vaivatonta. Hintaluokassaan laadukkaan oloinen sisustus kojelautoineen on pitkälti tuttu tuoreimmista Seat-malleista.

Jos Ibiza on suunniteltu kaupunkilaisten kauppakassiksi ja lähialueiden kaupunkivierailulle, valmistaja uskoo Aronan tyydyttävän myös niiden tarpeet, jotka haluavat työviikon päätteeksi ajaa kauemmas kodista, pinnoittamattomille teille asti. Siinä 190 millimetrin maavarasta ei ole haittaa.

Mukana on tietenkin myyntipuhetta, sillä nelivetomaasturien ominaisuuksia Arona ei tietenkään pysty toistamaan.

Seat Aronaa voi värittää mielin määrin, sillä tehdas lupaa tarjolle jopa 68 väriyhdistelmää. Uutta VW-konsernin alustaratkaisua käytetään nyt ensi kerran tässä kokoluokassa – siis aiemmin kuin emomerkki VW:n omissa malleissa!

Aronaa valmistetaan vain etuvetoisena, eikä nelivetoa ole odotettavissakaan, koska hinta, polttoaineen kulutus ja auton omamassa kasvaisivat silloin Seatin mukaan selvästi. Väite pitänee myös paikkansa, sillä tällaisenaan Arona on yksi B-segmentin crossover-luokan kevyimmistä autoista.

Ensimmäiset Aronat saapuvat Suomeen vielä tänä vuonna. Ne ovat bensiinillä käyviä. Kaikkiaan Aronaa valmistetaan kolmena bensiinimoottori- ja kolmena dieselmoottoriversiona.

Varustetasoja on tarjolla neljä ja niistä koreimmat tuovat Aronaan myös VW-konsernin kehittyneimpiä, kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Tavaratilan kooksi kerrotaan 400 litraa mikä on hyvä lukema tässä autoluokassa.

Hinnat Seatin Arona-mallistossa lähtevät 18988 eurosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?