Autot

Nissanilta kova lupaus: Yhdellä latauksella yli 600 kilometriä

Julkaistu:

NISSAN
Nissan esittelee Tokion autonäyttelyssä kaksi täysin sähkökäyttöistä uutta konseptiautoa.
Nissan uskoo konseptien antavan vahvan signaalin siitä, että Nissan on pitää asemansa sähköautojen kehittäjänä.

Uusina konsepteina näyttelyssä nähdään täysin sähkökäyttöinen IMx-crossover ja Nissan Leaf Nismo, jotka esittelevät yhtiön uusimpia teknologioita. Samalla Nissan sanoo niiden tarjoavan esimakua Nissan Intelligent Mobility -vision mukaisista tulevaisuuden innovaatioista.

Täysin sähkökäyttöinen Nissan IMx on itseohjautuva, nelipaikkainen crossover-konsepti, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on yli 600 kilometriä (japanilaisen JC08-ajosyklin mukaan).

Uutuuskonseptissa Nissanin uusi erityinen sähköautoalusta on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin, jotka tuottavat yhdessä tehoa 320 kilowattia ja vääntöä vaikuttavat 700 newtonmetriä. Lattia on täysin tasainen, mikä tuo lisätilaa matkustamoon ja parantaa ajodynamiikkaa. Matalan painopisteen ansiosta auton käsiteltävyys on tasoa, johon ei ole totuttu crossover-segmentissä, Nissan uskoo.


Uuden Leaf Nismo -konseptiversion ulkomuoto on korostetun urheilullinen. NIismon kilpa-autoteknologian hyödyntäminen uutuuskonseptin korirakenteissa on parantanut dynaamista suorituskykyä ilmanvastuskertoimesta tinkimättä. Myös mustan sisäverhoilun punaiset yksityiskohdat antavat vihjeitä auton suorituskyvystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt