Autot

Skoda yllätti: Yetin seuraaja Karoq saa huippumittariston

Julkaistu:

Uutuus
Skoda Karoq on uusintapainos suosituksi nousseesta Seat Atecasta.
Skoda julkisti Palermossa yllättävän uutisen, sillä uusi, muunneltava digitaalimittaristo tulee Karoqiin. Tämä virtuaalimittaristonakin tunnettu ja eräänlaisena kruununjalokivenä pidetty, edistyksellinen varuste on totutusti nähty aiemmin lähinnä VW-yhtymän eri merkkien kalleimmissa malleissa. Nyt varuste alkaa siis valua myös yhä useampaan edulliseen tulokkaiseen.


Vakiovarusteeksi virtuaalimittaristo ei Karoqiin kuitenkaan tule, eikä sen lisähinta ole vielä tiedossa. Muunneltava digimittaristo saadaan auton valikoimaan myöhemmin ensi vuoden aikana.

Mittaristossa on Karoqissa neljä eri näyttönäkymää: Classic, Extended, Modern sekä Basic. Ne muodostavat kuitenkin vain mittaristonäytön rakenteen, jota kuljettaja voi vielä muokata näytön vierityspainikkeen avulla, ja siten määrittää mittariston eri alueilla näytettävän informaation sekä niiden koon.

Suomeen joulukuussa

Skoda Karoq korvaa Yeti-katumaasturin. Ensimmäiset Karoq-mallin yksilöt saapuvat Suomeen joulukuussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Virallisesti noin 4,4-metrinen Karoq lanseerataan maassamme ensi vuoden tammikuussa. Skoda Karoq on erittäin läheistä sukua tuoreelle Seat Atecalle, ja molemmat autot perustuvatkin samalle MQB-perusrakenteelle.

Esimerkiksi autojen akselivälissä on vain kahdeksan millimetrin ero, ja kokonaispituudessa 19 millin ero Karoqin hyväksi. Autoserkusten leveydetkin ovat millilleen samat.

Karoq on kompakti viisiovinen CUV, eli crossover. Sen hinnat alkavat Suomessa noin 27 500 eurosta, jolloin kyseessä on 1,0-litraisen TSI-moottorin ja kuusiportaisen manuaalivaihteiston vauhdittama, alimman Ambition-varustetason etuvetoinen auto.

Vastaavasti 2,0-litrainen TDI-neliveto maksaa edullisimmillaan noin 37 000 euroa, jälleen Ambition-varusteltuna. Auton viralliset hinnat julkistetaan marraskuussa.

Palaamme Skoda Karoqin ensimmäisiin varsinaisiin ajotunnelmiin Ilta-Sanomien tämän viikon perjantain paperilehdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt