Periaatepäätös maaseudun liikenteen digitalisoinnista julki – ”otollinen kokeilualusta”

Hallituksen periaatepäätöksen yhtenä keskeisenä tarkoituksena on rakentaa kasvuympäristöä uudelle digitaaliselle liiketoiminnalle.

Trafin tehtäväksi on tarkoitus antaa mm. digitalisaation hyödyntäminen maaseudulla tehtyjen matkojen yhdistelyssä ja lähilogistiikassa.

Maaseudun liikenneympäristö, jolle on ominaista pitkien etäisyyksien lisäksi tieverkoston verrattain alhainen käyttöaste, on usein kaupunkia otollisempi kokeilualusta automaation ja robotisaatioon pohjautuville uusille liikenne- ja palveluratkaisuille.

Muun muassa näin toteaa hallituksen uunituore ehdotus Älykäs maaseutu -hankkeen periaatepäätökseksi, jonka liikenne- ja viestintäministeriö on juuri asettanut lausuntokierrokselle.

Kyseisen periaatepäätöksen keskeisimpiin aihealueisiin kuuluvat mm. maaseudun uudet liikkumisratkaisut ja kuljetusten yhdisteleminen, erilaisten uusien sähköisten palveluiden käyttöönotto.

Tärkeää olisi samaisten dokumenttien mukaan myös etäyhteyksien hyödyntämisen lisääminen sekä kaikenlaisten digitaalisten ratkaisujen edistäminen maaseutujen elinkeinotoiminnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?