Autot

Mercedes-Benzin uudenlainen hybridiauto lähestyy sarjatuotantoa: 430 km vedyllä

Julkaistu:

UUTUUS
Mercedes-Benziltä tuleva uudenlainen hybridimalli on jo esituotannossa.
Mercedes-Benz GLC F-Cell? Mikä? Sanahirviö tarkoittaa lataushybridiä, jonka voimanlähteinä on vetypolttokenno ja litiumioniakku.

Valmistajan mukaan nämä kaksi sähkövoiman lähdettä yhdistyy ensimmäisen kerran autossa koko maailmassa. Toimintamatka vedyllä on yli 430 kilometriä ja akkuvoimalla 49 kilometriä. Voimalinjajärjestelmän teho on 147 kilowattia (200 hv). Moottori- polttokennojärjestelmän koko on pienentynyt 30 prosenttia, ja se on voitu ensi kertaa asentaa normaaliin moottoritilaan ja kiinnittää perinteisen moottorin kiinnityspisteisiin.

GLC F-Cell -mallin esituotanto on käynnistynyt ja sarjavalmistusta valmistellaan.

– Monivuotinen kokemuksemme polttokennoteknologiasta kantaa hedelmää GLC F-CELL-mallissamme. Pitkä toimintamatka sähköllä, lyhyt tankkausaika ja SUV:n jokapäiväinen käytettävyys tekevät siitä täydellisen ajoneuvon. Tämä kaikki on mahdollista, koska olemme onnistuneet kehittämään polttokennojärjestelmän erittäin kompaktin kokoiseksi. Toinen maailmanluokan uutuus on litiumioni-lisäakku, joka voidaan ladata vaivattomasti plug-in-teknologialla, Mercedes-Benzin tutkimus- ja kehitysjohtaja Ola Källenius sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt