Autot

Onko sinun autossasi reaaliaikainen liikennetieto hirvivaroituksineen? – näin saat sen ilmaiseksi

Julkaistu:

Hirvi
V-Trafficin aktiivinen hirvivaroitus antaa kuljettajalle tietoa hirvien liikkeistä, jolloin kuskille jää aikaa hiljentää vauhtiaan.
Aktiivinen hirvivaroitus tavoittaa suuria määriä vastaanottajia ilman, että edellytyksenä olisi jonkin uuden sovelluksen tai teknologian omaksuminen. V-Trafficin aktiivinen hirvivaroitus hyödyntää autoilijoilla jo ennestään olemassa olevaa TMC-teknologiaa (Traffic Message Channel), joka ei vaadi erillistä internet-yhteyttä tai SIM-korttia.

V-Trafficin reaaliaikainen liikennetieto hirvivaroituksineen on vakiona noin joka neljännessä uuden auton navigointilaitteessa Suomessa, muun muassa näissä automerkeissä: Audi, Lexus, Mercedes-Benz, Opel, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen ja Volvo.

Palvelu on saatavilla myös Garminin, Pioneerin ja Kenwoodin navigaattoreissa sekä ilmaisissa V-Traffic -älypuhelinsovelluksissa.

Hirvieläinonnettomuuksia tapahtuu liikenteessä vuosittain noin 1 800. Ratkaisuksi on ehdotettu hirvien kaatolupien lisäämistä ja navigaattoreita, jotka varoittaisivat paikalla liikkuvista hirvistä.


V-Traffic alkoi kehittää vuonna 2015 Suomessa hirvien liikkeisiin perustuvaa varoitusjärjestelmää, ja nyt on toiminnassa koko maan kattava varoitusjärjestelmä. Suomi otti ensimmäisenä maana Euroopassa järjestelmän käyttöön vuonna 2016. Ruotsi lanseerasi järjestelmän käyttöönsä tällä viikolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Järjestelmä hyödyntää kolaritietoja, metsästäjien reaaliaikaisia varoituksia ja metsästyskoirien GPS sijaintia. V-Trafficin aktiivisia hirvivaroituksia on lähetetty vuoden aikana Suomessa yli 15 000 suoraan autojen ja irrallisnavigaattorien näytöille, kertoo V-Trafficin myynti-ja markkinointipäällikkö Matti Seimola.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt