Autot

Helsinkiin perustetaan kenties koko Suomen erikoisin karavaanarialue – autot ja vaunut viedään paikalle lautalla

Julkaistu:

Matkailuajoneuvot
Entisellä sotilasalueella sijaitseva ajoneuvokylä on tarkoitus avata vielä loka-marraskuun aikana.
Kymmeniä hehtaareja ulkosaariston rauhaa, vieressä golf-kenttä, kalavedet, saunat, avannot ja hiekkarannat. Ja kaikki tämä ikioman matkailuajoneuvon kera, vain muutaman kilometrin päässä Helsingin Senaatintorilta.

Esimerkiksi näin voi mainiosti kuvailla Helsingin edustalle entiseen sotilastukikohtaan parhaillaan valmistuvaa, noin 30 asuntoautolle ja -vaunulle mitoitettua Isosaaren karavaanikylää.


Kenties jopa koko Suomen erikoisimmalla matkailuajoneuvoalueella asiakkaille vuokrataan vain vuosi- tai puolivuosipaikkoja, minkä lisäksi matkailuvaunu tai -auto kuljetetaan saareen erillisellä kuljetuslautalla.

– Vuosipaikka maksaa 1600 euroa ja puoleksi vuodeksi pääsee halvimmillaan 800 eurolla. Päälle tulee sähkö sekä matkailuvaunun tai -auton kuljetus saareen, karavaanikylän yrittäjä Tommi Korkala kertoo puhelimessa.


Korkalan mukaan Isosaaren päässä matkailuautot ajetaan ja vaunut siirretään saaren kalustolla omalle paikalleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiakkaiden omia vetoautoja ei sen sijaan saareen oteta.

Jokseenkin täysien mukavuuksien karavaanarikylästä löytyvät mm. wc:t ja suihkutilat, keittiö, vesipiste sekä karavaanareille tarpeellinen wc:n tyhjennystila. Saaren huoltotiloissa on myös televisio sekä ruoan säilömistä varten tarpeellisia pakastimia.


Karavaanarisaunat lämpiävät lauantaisin ja sunnuntaisin, minkä lisäksi saaressa on myös Upseerikerho -niminen ravintola.

– Talvella täällä kiertää myös hiihtolatu, Korkala sanoo vielä.

Kesäsesonkina Isosaaren karavaanarisaareen ja sieltä pois pääsee tunnin välein. Talvella vuoroja on selvästi vähemmän eli neljä kertaa viikossa.

Ota kantaa

Kuulostaako matkailuauton tai -vaunun rahtaaminen ulkosaaristoon hyvältä idealta?

Kyllä 43% Ei 51% En osaa arvioida 6%
Ääniä yhteensä 4739

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt