Uuden Nissan Leafin hinta jää ”maagisen” rajan alle – ”kaksisuuntaisesta latauksesta jopa 400 euron lisätulot” - Autot - Ilta-Sanomat

Uuden Nissan Leafin hinta jää ”maagisen” rajan alle – ”kaksisuuntaisesta latauksesta jopa 400 euron lisätulot”

Nissan kertoi uudesta sähköautostrategiastaan Oslossa.

Uuden Nissan Leafin 2.Zero-lanseerausversio esitellään Euroopassa.

3.10.2017 11:03

Yhtiö kertoi uusien sähköautomallien lanseerauksista, lisäinvestoinnista infrastruktuuriin ja akkuteknologian edistysaskeleista sekä esitteli mullistavan vision, joka perustuu Nissanin kaksisuuntaiseen latausteknologiaan ja mahdollistaa Nissanin asiakkaille ilmaisen energian käytön sähköautoissaan.

Nissan valotti suunnitelmiaan tulevan sähköekosysteeminsä peruspilareista Euroopassa.

1) Uuden Nissan Leafin 2.Zero-lanseerausversio esitellään Euroopassa. Hinnaksi tulee Suomessa 39 300 euroa.

2) Nissan e-NV200 -pakettiauto saa uuden akun, joka pidentää sen toimintamatkaa 100 kilometriä.

3) Nissan laajentaa Euroopan kattavinta pikalaturien infrastuktuuriverkostoaan 20 prosenttia ja kertoi 1000 uuden pikalatauspisteen asentamisesta. Latauspisteiden määrä kasvaa nykyisestä 4600 latauspisteestä 5600:een seuraavien puolentoista vuoden aikana.

4) Nissan lanseersi myös uuden 7 kW:n kotilaturin ja kertoi uudesta 22 kW:n laturista yrityskäyttöön. Lisäksi Nissan kertoi 100-prosenttisesti kierrätettävästä energiajärjestelmästä ja latausyksiköstä.

Nissan Futures 3.0 -tapahtumassa Nissan julkisti myös uuden täysin sähkökäyttöisen e-NV200-pakettiauton.

– Nissan käynnisti sähköautojen vallankumouksen melkein kymmenen vuotta sitten. Kuluneen vuosikymmenen aikana olemme myyneet maailmanlaajuisesti enemmän sähköautoja kuin mikään muu valmistaja. Olemme nyt hahmottelemassa suunnitelmiamme tulevalle vuosikymmenelle. Sen kuluessa kasvatamme investointejamme infrastruktuuriin entisestään, otamme uusia edistysaskeleita akkuteknologian saralla ja mullistamme tavan, jolla ihmiset saavat käyttövoimaa autoihinsa ja maksavat siitä. Olemme valmistaneet sähköautoja pidempään ja myyneet niitä enemmän kuin mikään muu valmistaja. Eikä siinä kaikki – myös tulevaisuudenvisiomme ovat jännittävämpiä kuin kilpailijoillamme, Nissan-Euroopan toimintoja johtava Paul Willcox sanoi.

Uusi visio lupaa ilmaista energiaa sähköautojen omistajille

Nissan on testannut uutta ajomalliaan kuluneen vuoden aikana Tanskassa. Nissanin kaksisuuntaista latausta hyödyntämällä asiakkaat voivat ladata sähköä verkosta autonsa akkuun ja ”myydä” sen sitten takaisin verkkoon muiden käytettäväksi. Tämä merkitsee Nissanin mukaan maksuttomia ajokilometrejä ilman polttoainekuluja tai sähkölaskuja sen jälkeen kun V2G:n asentamiseen liittyvät alkukustannukset on katettu.

Kokeilu Tanskassa on vasta alkua. Nissan kertoi samalla isobritannialaisen energiayhtiö OVO:n kanssa aloitetusta uudesta yhteistyöstä, joka mahdollistaa XStorage-kotienergiaratkaisun ostamisen alennettuun hintaan. Tässäkin tapauksessa autoilijat voivat ”myydä” sähköä takaisin verkkoon. Tämä auttaa parantamaan sähköverkon vakautta kaupunkiympäristöissä, joissa energiantarve kasvaa jatkuvasti, ja voi tuottaa sähköauton käyttäjälle parhaimmillaan 400 euron lisätulot vuodessa, Nissan kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?