Autot

Nissan kutsuu yli miljoona autoa tarkastettavaksi – erikoisesta syystä!

Julkaistu:

KUTSU
Autonvalmistaja Nissan on pyytänyt asiakkaitaan palauttamaan tarkastettavaksi noin 1,2 miljoonaa Japanissa myytyä autoa, koska ne eivät täytä maan katsastusviranomaisten vaatimuksia.
Aikaisemmin tänään tuli ilmi, että Nissanin autoja Japanissa testaavilla henkilöillä ei ole ollut asianmukaisia lupia tarkastaa autoja.

Nissanin toimitusjohtaja Hiroto Saikawa sanoo, että vaikka autoja tarkastaneiden luvat eivät Japanissa täyttäneet maan viranomaisten vaatimuksia, ovat ulkomaille viedyt autot turvallisia.

– Sen sijaan, että virallisen luvan saaneet tarkastajat olisivat tarkastaneet autot, heidän apulaisensa hoitivat asian, Saikawa kertoi toimittajille Nissanin pääkonttorissa Jokohamassa tänään.

Autot, joita ei ole tarkastettu Japanin määräysten mukaisesti, ovat valmistuneet lokakuun 2014 ja syyskuun 2017 välisenä aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saikawan mukaan autojen kutsuminen tarkastukseen maksaa Nissanille noin 25 miljardia jeniä eli liki 190 miljoonaa euroa.

Uutiset maallikkojen tekemistä tarkastuksista heijastuivat Nissanin osakekurssiin, joka maanantain aikana putosi 2,69 prosenttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt