Autot

Kauppakamari: Sujuvan liikenteen edellytyksiä nakerretaan nyt ilman, että kenelläkään on kokonaiskuvaa tilanteesta

Julkaistu:

Liikenne
Liikennettä on suunniteltava kokonaisuutena, vaatii pääkaupunkiseudun lukuisista yksittäisistä autoliikennettä kuristavista projekteista huolestunut Helsingin seudun kauppakamari.
Kauppakamarin mukaan sujuvan ajoneuvoliikenteen edellytyksiä on nakerrettu yksittäisillä päätöksillä ilman, että samalla olisi selvitetty perusteellisesti niiden kokonaisvaikutusta keskustan saavutettavuuteen, vetovoimaan ja vaikutuksiin, kuten esimerkiksi ostokäyttäytymiseen.

– Tämän seurauksena erityisesti keskustassa autoliikenne on vähentynyt tuntuvasti. Ei olekaan ihme, kaupan toimijat ja kiinteistönomistajat ovat huolissaan keskustan vetovoimasta, sanoo johtaja Tatu Rauhamäki Helsingin seudun kauppakamarista.

Näillä päätöksillä Rauhamäki viittaa niin yleiskaavan kaupunkibulevardeihin, Hämeentien sulkemiseen läpiajoliikenteeltä, Laajasalon raitiotieyhteyden aiheuttamiin muutoksiin Kaivokadulle, mahdolliseen kävelykeskustan laajentamiseen ja viimeisimpänä vielä ehdotukseen nopeusrajoitusten alentamisesta kautta linjan.

– Nämä kaikki yhdessä heikentävät ydinkeskustan saavutettavuutta dramaattisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seudun viime vuosien väestönkasvu 1,3 prosenttia vuodessa sekä työllisyyden kääntyminen nousuun ovat vaikuttaneet voimakkaasti liikenteen kasvuun.

Liikenteen volyymin voi ennakoida kasvavan, joten joukkoliikenteen ohella henkilöauton rooli on tärkeä vielä pitkään.

– On tärkeää, ettei eri liikkumismuotoja asetetta vastakkain, vaan niitä kehitettäisiin seudun kaupunkien sekä valtion toimesta tasapuolisesti unohtamatta henkilöautoliikenteen merkitystä, Rauhamäki muistuttaa.

Ota kantaa

Kannatatko autoliikenteen rajoittamista ja kävelyn sekä pyöräilyn suosimista?

Kyllä 11% En 87% En osaa sanoa 2%
Ääniä yhteensä 1739

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt