Kaikkien IKEA-tavaratalojen yhteyteen avataan kaasuautojen tankkausasemat - Autot - Ilta-Sanomat

Kaikkien IKEA-tavaratalojen yhteyteen avataan kaasuautojen tankkausasemat

Jatkossa IKEA-ravintoloiden ruokahävikki jalostetaan biokaasuksi, jota voidaan tankata tavaratalojen yhteydessä sijaitsevilla asemilla.

Kuvassa tankataan kaasuautoa Helsingissä.­

25.9.2017 9:27

IKEA-tavaratalot Suomessa ovat konsernin maailmanlaajuisesti ensimmäisiä yksiköitä, joiden yhteyteen rakennetaan kaasutankkausasemat.

Ensimmäinen yhteistyökumppani Gasumin rakentama ja operoima tankkausasema on tarkoitus avata Espoon Lommilassa sijaitsevan IKEA-tavaratalon tontille, jonka jälkeen tavoitteena on rakentaa tankkausasemat myös muiden tavaratalojen yhteyteen lähivuosina.

– Biokaasu on yksi ympäristöystävällisimmistä polttoaineista. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme taas uuden vastuullisen tankkausvaihtoehdon. Tavaratalojen yhteydestä löytyvät edelleen myös sähköautojen latausasemat, kertoo vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Kasvava asemaverkosto tukee kaasuautojen yleistymistä

Tällä hetkellä kaasutankkausasemia on Suomessa 36. Hallituksen tavoitteena on, että Suomessa olisi 50000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Tankkausverkoston tulee olla kattava, jotta tavoite on mahdollista saavuttaa.

– Tavaratalojemme yhteyteen tulevat kaasutankkausasemat mahdollistavat myös sen, että kuljetuskumppanimme voivat uudistaa kalustoaan kulkemaan ympäristöystävällisellä biokaasulla. Tavoitteenamme on myös uudistaa vähitellen Suomen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla, sähköllä tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi, Suvanto kertoo.

Tankkausasemia operoi suomalainen energiayhtiö Gasum.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?