Honda: Uusi sähköauto jo reilun vuoden päästä valmis - Autot - Ilta-Sanomat

Honda: Uusi sähköauto jo reilun vuoden päästä valmis

Honda Urban EV.

Julkaistu: 25.9.2017 8:43

Hondan Frankfurtissa esittelemä konseptiauto ei ole tulevaisuuden haaveilua vaan pian totta.

Honda esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä Urban EV -konseptiautoaan. Uutuus on tehty aivan uudelle perusrakenteelle.

Siinä on paljon uutta tekniikkaa. Erityisen mielenkiintoisen konseptista tekee se, että Honda on jo nyt julkistanut tästä autosta tulevan myös oikea tuotantoversio nopeassa tahdissa.

– Tämä ei ole kauas tulevaisuuteen tähtäävä konseptiauto, vaan tuotantoversio on valmis Euroopassa vuonna 2019, Hondan pääjohtaja Takahiro Hachigo kommentoi autoa.

Linjoiltaan Urban EV Concept on linjoiltaan matala ja leveä. Sen mittasuhteet ennustavat urheilullista ajettavuutta. Mitoiltaan auto on varsin kompakti, sillä kori on 10 senttiä Hondan pientä Jazzia lyhyempi. Kuljettaja näkee Urban EV Conceptista hyvin ulos, sillä A-pilarit ovat ohuet ja leveä tuulilasi kiertyy kuljettajan ympärille vanhaan tuttuun monien 1950-luvun amerikkalaisautojen wrap-around -tyyliin.

Muotoilun yksityiskohtana erottuu Hondan merkki, jossa on sininen taustavalo. Se otetaan käyttöön kaikissa Hondan tulevissa sähköautoissa. Erikoisinta on, että etupaneeliin valojen väliin voidaan heijastaa interaktiivisia viestejä monella kielellä. Ne voivat olla tervehdyksiä, ohjeita muille tiellä liikkuville tai tietoa auton lataustilasta.

Tilaa Urban EV Conceptissa on neljälle matkustajalle kahdella penkillä, jotka on verhoiltu eri materiaalein. Autoon nouseminen ja poistuminen on tavallista helpompaa takaa saranoitujen etuovien ansiosta.

Matkustamoon on haettu ylellistä tunnelmaa runsaalla puun käytöllä. Puuta käytetään myös kookkaassa kojelautakonsolissa, joka näyttää kelluvan ohjaamossa. Panoraamanäyttö kiertyy oviin saakka.

Auton tarkemmat tekniset tiedot kerrotaan lähempänä tuotantomallin esittelyä.

Lue lisää Frankfurtin autonäyttelystä ja sähköautoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?