Autot

Honda, Jaguar, Land Rover... entistä useampi merkki ajaa Volvon peesiin!

Julkaistu:

SÄHKÖINEN TULEVAISUUS
Honda, Jaguar ja Land Rover lähtevät Volvon tielle: pian on luvassa vain hybridejä ja sähköautoja.
Kansainvälisesti verrattuna pienet autovalmistajamerkit voivat olla tuotantonsa uudelleenjärjestelyissä huomattavasti notkeampia kuin General Motorsin, Toyotan tai Volkswagenin kaltaiset jättiläismerkit.

Lähes tyhjästä ponnistava Tesla on ollut jo vuosia täyssähköautoilun edelläkävijä, ja kuluvana vuonna yhä useampi valmistaja on julkistanut tulevaisuutensa mallien olevan jatkossa autoilun sähköistymiseen linkittyvä.

Kesän kynnyksellä saimme jo kuulla, että kaikki uudet Volvon tulevat mallit ovat 2019 alkaen vähintään kevythybridejä, mutta myös hybridejä ja/tai ladattavia hybridejä. Lisäksi ruotsalaismerkiltä on luvassa lähivuosina lisää uusia täyssähköversioita Polestar-tuotemerkin alla.

Nyt samaan joukkoon ovat ilmoittautuneet myös japanilainen Honda sekä Jaguaria ja Land Roveria valmistava englantilaisjuurinen JLR-yhtiö. Hondan pääjohtaja Takahiro Hachigo paljasti Frankfurtin autonäyttelyssä pitämässään puheessa Hondan Electric Vision -filosofian seuraavan askeleen. Tästä päivästä eteenpäin jokaisessa uudessa Euroopassa esiteltävässä Hondan mallisarjassa on sähkömoottorilla varustettu vaihtoehto. Se, missä tahdissa uusia mallisarjoja saadaan markkinoille, on vielä avoin kysymys.


Uuden Electric Vision -filosofian mukaisesti Honda sitoutuu vahvasti toimimaan Euroopassa ja lisää nopeasti sähkömoottorien käyttöä mallistossa. Filosofian kulmakivi on, että ensi vuosikymmenen puolessa välissä ainakin kaksi kolmasosaa Euroopassa myytävistä Honda-autoista on hybridejä tai sähköautoja. Tässä laajemmassa kuvassa perinteisten polttomoottoreiden ja etenkin dieselautojen tulevaisuus vaikuttaa vaisulta, sillä dieselhybridit ovat toistaiseksi olleet hyvin harvinaisia ratkaisuja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hondan Euroopassa myytävistä autoista kaksi kolmasosaa on varustettu sähkömoottorilla 2025, yhtiö julkisti uunituoreessa suunnitelmassaan. Samaan vuoteen osuu ennuste, jonka mukaan sähkö- ja perinteisten mallien hankintahinnat olisivat tasoissa.

Jaguar Land Rover liikkuu samoilla linjoilla. Sen tuoreen tiedoksiannon mukaan kaikki yhtiön uudet mallit ovat vuodesta 2020 alkaen niin ikään joko eriasteisia hybridejä tai täyssähköautoja. Yrityksen toimitusjohtaja, tohtori Ralf Speth vahvisti viime viikolla, että Jaguarin ensimmäinen täyssähkö-SUV, mallinimeltään I-Pace, saapuu markkinoille jo ensi vuonna.

Ilta-Sanomien saamien, vielä vahvistamattomien, tietojen mukaan I-Pace tulee kilpailemaan samoista markkinoista Teslan Model X -mallin kanssa. Hankintahinnaltaan I-Pace saattaa kuitenkin olla jonkin verran edullisempi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt