Autot

Renault’n näkemys tulevaisuuden autosta: Aja olohuoneeseen ja luo lisähuone huoneen sisälle

Julkaistu:

KONSEPTIAUTOT
Valtaisa Frankfurtin autonäyttely paljastaa uusien tuotantomallien lisäksi tulevaisuuden suuntaviivoja. Tässä on koko joukko valmistajien luomia konseptiautoja.
Yksi jännittävimmistä konsepteista on Renault Symbioz. Aihio saattaa näyttää tietä Renault’n visuaaliselle ilmeelle tulevaisuudessa, mutta se myös kertoo, millaisena automerkki näkee liikkumisen, olemisen ja elämisen vuonna 2030.

Symbioz-sana tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa yhteiseloa. Symbioz yhdistää auton osaksi kotia ja arkea. Edellytys on, että asunto on suunniteltu niin, että auton voi ajaa sisätiloihin. Näin se muuttuu lisähuoneeksi huoneen sisällä – oleskeluun, lepoon tai työskentelyyn.


Audi esitteli Elaine-mallinsa. Se on näkemys siitä, millaisia autoja yhtiö valmistaa viiden vuoden kuluttua. Sähköauto liikkuu miltei itsenäisesti, eikä 2020-luvun loppupuolella kuljettajaa tarvita enää ollenkaan.


Liittokanseleri Angela Merkel visiteerasi muun muassa BMW:n osastolla, jossa hänelle esiteltiin Tesla Model 3:n haastajaa, BMW i Visionia.


Saksalainen Borgward esitteli Isabellansa. Se lainaa mallimensä vuonna 1961 konkurssiin ajautuneelta saksalaismerkiltä. Nykyään Borgwardin omistus on Kiinassa, jossa autoa myös valmistetaan. Saksaan Isabella tulee myyntiin vielä tänä vuonna.


Kia Proceed antaa runsaasti viitteitä siitä, miltä ensi vuonna esiteltävä uusi Ceed näyttää. Mallisarjaan on tulossa ennen näkemättömänä vaihtoehtona konseptiauton kaltainen linjakas farmariauto.


Liittokansleri Merkel ehti myös Smartin osastolle. Kuvassa hän tutkii autoa yhdessä Daimlerin hallituksen puheenjohtajan ja Mercedes-Benzin pääjohtajan Dieter Zetschen kanssa.


Mini John Cooper Works GP -konseptissa on ralliautomaisia piirteitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt