Autot

BMW:ltä jättimäinen auto – ”vetää mittasuhteet aivan överiksi”

Julkaistu:

Konsepti
Mahtipontinen X7-konsepti esittelee tulevaa tuotantomallia, mutta totuttelee yleisöä myös uuteen, entistä isompaa brändi-ilmeeseen.
BMW X7 iPerformance -konsepti tarjoaa kokonsa puolesta messuyleisölle Frankfurtissa melkoisen vyörytyksen. Massiivisen kokoinen X7 hahmottelee tulevaa luksusmaasturitäydennystä BMW:n mallistoon. Nyt esitelty konsepti on jo melko tarkka hahmotelma tulevasta tarjonnasta, sillä tuotantoversio esitellään jo ensi vuoden aikana.

Iso auto tarvitsee ison maskin. Näin ainakin BMW:n muotoilijat ovat X7:n kohdalla selvästi pohtineet. Kaupunkijyrän keulaa hallitsee ennätyskokoiset munuaiset. Auton korkeutta korostetaan keulan sivuilmanottoaukkojen pystyteemalla. Sama teema jatkuu kyljen ja perän ilmanpoistoaukkojen muodoissa.


Myös X7:n korimuodoissa näkyy pientä pelkistämistä, vaikka X7:ssa onkin runsaasti krominhohtoisia yksityiskohtia. Silmään pistävää on auton yleismuotojen pystysuuntaisuus.

Keula ja perä nousevat pystysuoraan reippaasti keskiverto kanssaliikkujan yläpuolelle. Korkea ikkunalinja alleviivaa korkeutta ja lupailee samalla valoa ja avaruutta kuudelle kyytiläiselle.


BMW:n mukaan uusi X7 tulee jatkamaan suuntausta, jonka sai alkunsa vuonna 1999 esitellystä X5-mallista. X7 vetää mittasuhteet niin överiksi, ettei ole yhtään epäilystä, etteikö sen luksusvyörytys purisi USA:n ja Kiinan näyttävyyttä arvostavilla premium-markkinoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt