Autot

Nyt tuli ennalta-arvattavan Audin muotoiluun uutta toivoa – ”vahva lupaus tulevasta”

Julkaistu:

Muotoilu
Audi toi Frankfurtin autonäyttelyyn e-tron Sportback- konseptin. Sähköauton muotoilu lupaa hyvää.
Shanghaissa aiemmin esitelty konsepti sai Audin kotimaassa Euroopan ensi-iltansa.

Audin viistoperäinen e-tron Sportback kääntää pään toiseenkin vilkaisuun. Audin mallisto on viime vuosina edustanut viimeisteltyä ja laadukasta muotoilua, jossa on pelattu myös yksityiskohdilla, mutta kokonaisuudessaan nykytyylin tunnelmat ovat ennalta-arvattavia. Muotoilu kaipaisi lisää rohkeutta, joka toisi brändin muotoiluun uutta persoonallisuutta.

E-tron-konseptin onnistuu herättämään toiveita tästä persoonallisuudesta. Viistoperä muistuttaa sulavalinjaisesta A7-mallista, joka on vanhentunut ajattomalla arvokkuudella. Sekin on projekti, joka on aloitettu Audin muotoilussa salaa ja myöhemmin hyväksi todettu.

E-tron- konsepti tähtää hengeltään SUV-maailmaan, joten lokasuojan kaaret ovat häpeilemättömän korostuneet. Tätä alleviivataan massiivisella rengastuksella. Samalla lokarin muodot kuitenkin rikkovat Audin perinteisen aaltoilevan kylkilinjan. Katon kaaren kanssa lokasuojan korista pullistuvat muodot luovat jopa hyvin klassisen vaikutelman, mutta mitään retroleimaa Audi-konseptin päälle on turha lyödä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

 

Keulan teemalla on voitu kikkailla.

Koska kyse on 320 kilowatin tehon tuottavasta sähköautosta, on keulan teemalla voitu kikkailla hivenen enemmän. Audin kuusikulmainen maskin muoto hahmottuu edelleen, mutta korin väri tuo teknisemmän vaikutelman ja ehkä ripauksen sitä futurismiakin. Perässä vaakalinjainen takavalolinja korostaa korin leveyttä.

Kun muistetaan, että kyseessä on viisiovinen muotoilututkielma, ja että valmistajilla on paine tuottaa sähköautoja, piilee e-tron- konseptissa vahva lupaus tulevasta. Jäämme toiveikkaina odottamaan, kuinka konseptin muotoilu kehittyy tuotantolinjalta ulos rullatakseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt