Pienet katumaasturit kasvattavat suosiotaan – tässä neljä isompaa haastajaa - Autot - Ilta-Sanomat

Pienet katumaasturit kasvattavat suosiotaan – tässä neljä isompaa haastajaa

Katumaastureiden luokka venyy koko ajan kohti pienempiä malleja, mutta raskaammassakin sarjassa tapahtuu.

Oikeaa maasturia muistuttava Toyota Land Cruiser on ehtinyt jo 65 vuoden ikään, mutta vanhusta uudistetaan tasaisin väliajoin. Nyt malliin on tuotu lisää kuljettajaa avustavia järjestelmiä sekä muun muassa tuulilasin lämmitys.

14.9.2017 12:15

Tänä vuonna Frankfurtin autonäyttelyssä ykkösjuttu ovat kauniisti sanottuna kompaktit eli suomennettuna pienet katumaasturit. Niitä esiteltiin eilen näillä sivuilla.

Myös suurempiin katumaastureihin on tulossa mielenkiintoisia uutuuksia, kun tutut mallit, kuten BMW X3, Porsche Cayenne, SsangYong Rexton ja Toyota Land Cruiser ovat käyneet sukupolvenvaihdoksessa.

BMW X3 on entistä aerodynaamisempi ja kevyempi, millä kulutusta on saatu pudotettua. Nyt mallisarjasta löytyy ensimmäistä kertaa myös urheilullinen M-versio. Kesästä alkaen ennakkomyynnissä ollut X3 rantautuu meille ennen vuoden vaihdetta (hinnat alkaen vähän alle 60 000 euroa).

Porsche Cayenne hioutuu vähitellen yhtiön henkeen sopivan näköiseksi eli urheiluautomaisen tyylikkääksi väkeväksi katumaasturiksi.

SsangYong Rexton kasvaa kooltaan ja muuttuu aiempaa ylellisemmäksi. Valmistaja nimeääkin tammikuussa meillä esiteltävän auton kilpailijoiksi mm. Toyota Land Cruiserin ja Land Rover Discoveryn. Järeän näköisen erillisrunkoisen Rextonin keulalla on 2,2-litrainen turbodiesel, joka ei kuulu kaikkein taloudellisimpiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?