Toyotan maasto-ikoni meni uusiksi – hybridin perään turha unelmoida - Autot - Ilta-Sanomat

Toyotan maasto-ikoni meni uusiksi – hybridin perään turha unelmoida

Frankfurtin autonäyttely: Toyota Land Cruiser luottaa yhä dieseliin

Land Cruiserin keulalle on edelleen turha odottaa hybridiä.

13.9.2017 8:50

Toyota Land Cruiserilla on pitkä historia, joka ulottuu yli 65 vuoden päähän. Auton vahvuuksia segmentissään ovat ominaisuudet, jotka konkretisoituvat maastoautona, jossa yhdistyvät kestävyys ja luotettavuus. Land Cruiser on laajimmalle markkina-alueelle levittäytynyt Toyota-malli: sitä myydään yli 190 maassa. Jotakin suosiosta kertoo myös se, että auto on segmenttinsä markkinajohtaja yli kymmenessä Euroopan maassa.

Uusi Land Cruiser säilyttää neliveto-ominaisuutensa, mutta sisällä on yhä hienostuneempi tunnelma, ja matkustusturvallisuus on parantunut. Etenemiskyvykkyys ja käyttäjäystävällisyys ovat parantuneet sekä tie- että maastoajo-olosuhteissa, Toyota vakuuttaa. Ulkomuotoa on rukattu maltillisesti, hieman herraskaisempaan suuntaan.

Kuljettajanpaikalla viihtyvyyttä parantavat uusittu ergonomia ja hallintalaitteiden käytännöllisempi sijoittelu. Uutta kojetaulua hallitsee kahdeksan tuuman näytöin varustettu Toyota Touch 2 with Go -multimediajärjestelmä. Optitron-mittariston keskellä on 4,2-tuuman monitoiminäyttö, jota ohjataan ohjauspyörän painikkein. Matkustusmukavuutta parantavat myös tuuletetut etuistuimet, lämmitettävät takaistuimet, tehokkaampi automaatti-ilmastointi ja lämmitettävä tuulilasi.

Land Cruiserin keulalle on edelleen turha odottaa hybridiä, jos sellainen olisi jo mielessä käväissyt. Länsi-Euroopassa sen voimanlähteenä toimii umpitavallinen, 130 kilowatin eli 177 hevosvoiman tehoinen, 2,8-litrainen D-4D -dieselmoottori. Samoin maasto-ominaisuuksien avaimena toimii ikiaikainen mutta kestävä, rankoissakin oloissa alkuperäismitoissaan säilyvä erillisrunkorakenne.

Runkorakenteen ja jousituksen yhteispeli tekee Land Cruiserilla liikkumisen myös matkustajille miellyttäväksi, vaikka reitti ulottuisi kauas maanteiden ulkopuolelle, japanilaistehdas hehkuttaa. Sen mukaan jopa kokemattomat kuljettajat saavat Land Cruiserista maastossa paljon irti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?