Aspark Owl kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin mikään muu katuauto – ei pöllömpää! - Autot - Ilta-Sanomat

Aspark Owl kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin mikään muu katuauto – ei pöllömpää!

Japanilainen Aspark on yksi uusista brändeistä, jotka pyrkivät haastamaan isommat valmistajat.

Tuleeko tästä mieleen pöllö?

12.9.2017 13:15

On selvää, että kun pieni valmistaja pyrkii runnomaan itsensä yleiseen tietoisuuteen, sillä pitää olla huomiota herättävä erikoisominaisuus. Aspark väittää nöyristelemättä konseptinsa olevan maailman nopein katuauto kiihtymisessä!

Uhmailu herättää kiinnostuksen, kun kuulee japanilaisten kertovan konseptinsa kiihtyvän 0-100 km/h alle kahdessa sekunnissa!

Frankfurtin autonäyttelyn loisteeseen tuotu konsepti kantaa nimeä Owl, suomeksi pöllö. Ensimmäiset sympatiapisteet jaetaan heti, kun kuvitellaan suurisilmäisiä, pörröisen herttaisia, mutta armottomia saalistajia. Owl-konsepti kulkee luonnollisesti sähköllä. Rohkeasta kiihtyvyysarvolupauksesta voinee olettaa, että hiilikuituinen ratahöylä ampuu liikkeelle nelivedolla.

Auton muotoilu ei tuo suuria yllätyksiä superautoiluun. Äärimmäisen matalana, leveänä ja keulan terävällä kiilamaisuudella Aspark Owl voisi olla melkeinpä minkä tahansa pienen tai kookkaamman valmistajan prototyyppi. Hengeltään Owl tähtää selvästi enemmän ratakisailijoiden luokkaan, kuin luksusta pursuavien bulevardi kiihdyttäjien kilpailijaksi.

Sähkötekniikka on herättänyt ajatuksia erilaisista sähköllä kulkevista maantien nielijöistä. Suuri osa niistä ei koskaan yletä edes toimivaan prototyyppiin asti. Aspark Owl -konseptista on valmistettu jo ainakin yksi toimiva prototyyppi, joten sen elinennuste ei ole huonoimmasta päästä.

Jos Owl-konseptin kiihdytys satasen merkkiin todella toteutuu luvatusti, lunastaa Aspark lupauksensa ja on kiistatta maailman nopein kiihtyjä. Nelipyöräisiä haastajia ei katuliikenteestä tällä hetkellä löydy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?